Sida 1 av 1

Ammunitionöverlåtelse

Postat: 04 apr 2011, 06:52
av Fritz Kraut
I en tråd hävdar en forist, som säger sig vara anställd på MSB, att överlåtelse och försäljning av ammunition mellan två personer som båda har tillstånd att inneha den aktuella ammunitionen inte är tillåten. viewtopic.php?f=61&t=117386

Vi kommer att efterforska om uppgifterna i tråden är riktiga och att lagtolkningarna som förs fram är rimliga. När vi fått besked, kommer vi att tala om vilka regler som ska gälla i fortsättningen. Fram till dess kommer vi inte att tillåta några nya annonser om ammunitionsöverlåtelse.

Fritz Kraut
moderator

Re: Ammunitionöverlåtelse

Postat: 04 apr 2011, 15:34
av fredrikl
Följande svar på samma fråga lämnade Ola Välimaa i ett annat forum:

"Enligt 2 kap 9 § vapenlagen får man överlåta bla ammunition till den som har rätt att inneha ammunitionen. Det kan man ha tex genom att man har rätt att inneha vapen i samma kaliber. Enligt MSB:s egna föreskrifter 2010:5 8 kap 2 § så föreskriver man undantag från tillståndskravet enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor som de bygger på. Ett av dessa undantag gäller för den som enligt vapenlagen har rätt att inneha ammunition eller vapen. Således är det min uppfattning att det går alldeles utmärkt att sälja ammunition till sin jaktkompis, så länge båda har vapen i samma kaliber."