Ammunitionöverlåtelse

Moderatorer: Ulrik, Trond Åsly, taxen, Stefan.K, potatiskastare, PerN, mecke, Kari Lindström, Fritz Kraut

Kategoriregler
Regler för Annonstorget

1. Endast privatpersoner får annonsera på Annonstorget. Näringsidkare är välkomna att kontakta robban@robsoft.nu" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; för överenskommelse om annonsering.

2. Varor och erbjudanden ska vara lagliga att använda, samt stämma överens med god etik för jägare och skyttar. Militära produkter utan rimlig anknytning till jakt och skytte får ej bjudas ut. Är du tveksam, kontakta en moderator eller Robban innan du bjuder din vara. Varor som säljs ska ha ett fastställt pris. Säljare och köpare är givetvis fria att förhandla om priset, men auktioner är inte tillåtna.

3. Inlägg och annonser som inte stämmer med dessa regler, eller som moderator anser olämpliga, avlägsnas utan föregående varning.

4.Vid ammunitionsförsäljning är det upp till säljaren att tillse att köparen har erfoderliga tillstånd för inköp.

5. Varan skall vara förknippad med jakt, vapen och skytte. Motorfordon är inte längre godkända för direkt annonsering på Robsoft under kategorierna SÄLJES eller KÖPES. Jaktbilar mm. kan dock fortfarande utannonseras till försäljning, men endast som länkar till Blocket under avdelning BLOCKET TIPS.

6. Moderatorerna tar normalt sett inte bort annonser efter en försäljning avslutats. Trådskaparen kan i stället lägga till ordet "Såld/köpt/bytt" i rubrikraden (Man går in i första inlägget och gör den ändringen).

/Robban
Användarvisningsbild
Fritz Kraut
Moderator
Inlägg: 40056
Blev medlem: 09 jun 2001, 22:30
Ort: Sydnärke

Ammunitionöverlåtelse

Inlägg av Fritz Kraut »

I en tråd hävdar en forist, som säger sig vara anställd på MSB, att överlåtelse och försäljning av ammunition mellan två personer som båda har tillstånd att inneha den aktuella ammunitionen inte är tillåten. viewtopic.php?f=61&t=117386

Vi kommer att efterforska om uppgifterna i tråden är riktiga och att lagtolkningarna som förs fram är rimliga. När vi fått besked, kommer vi att tala om vilka regler som ska gälla i fortsättningen. Fram till dess kommer vi inte att tillåta några nya annonser om ammunitionsöverlåtelse.

Fritz Kraut
moderator
Månan i tystheet går sin gång, och achtar ey Hund-glafs.
Så gör en last-lös man, som ährliga lefwer i stillo;
leer åt gabbara-gläntz; och klaffare-tunga förachtar.
Användarvisningsbild
fredrikl
Inlägg: 862
Blev medlem: 13 aug 2003, 11:44
Ort: Malå

Re: Ammunitionöverlåtelse

Inlägg av fredrikl »

Följande svar på samma fråga lämnade Ola Välimaa i ett annat forum:

"Enligt 2 kap 9 § vapenlagen får man överlåta bla ammunition till den som har rätt att inneha ammunitionen. Det kan man ha tex genom att man har rätt att inneha vapen i samma kaliber. Enligt MSB:s egna föreskrifter 2010:5 8 kap 2 § så föreskriver man undantag från tillståndskravet enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor som de bygger på. Ett av dessa undantag gäller för den som enligt vapenlagen har rätt att inneha ammunition eller vapen. Således är det min uppfattning att det går alldeles utmärkt att sälja ammunition till sin jaktkompis, så länge båda har vapen i samma kaliber."