Vilket märke?

Allmäna frågor om hylsor

Moderatorer: Trond Åsly, PerN

Användarvisningsbild
olle
Inlägg: 334
Blev medlem: 05 mar 2001, 17:30
Ort: Sweden

Vilket märke?

Inlägg av olle »

Har någon av Er märkt någon skillnad mellan olika hylsor? Själv har jag i stort sett bara använt hylsor från Normas Jaktmatch. Ungerfär samma pris som tomma hylsor, men man får nöjet att smälla ett skott först.
Är det värt att köpa andra hylsor tycker Ni?
Användarvisningsbild
Trond Åsly
Moderator
Inlägg: 3355
Blev medlem: 13 feb 2001, 20:44
Ort: Norway Slatum Nittedal

Inlägg av Trond Åsly »

<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>etter de jeg har fåt høre er at norma hylser er nesten perfekte like alle de er ikke mye forsel på inhold på kubik ml. og de er noe av de samme på laupa.
di beste hylsene etter de jeg har hørt er,
norma
laupa
remington
fedral
gods inhold på winshester pmc er mindre de merker man på når man skal frese hylsa på utvendig hals når man skal ta vekk donutsen (ujevnhetene).håper de var til hjelp. bruker kun norma-laupa-remington selv grunet at di er bedre og fin forme til de pefekte !

sniper, varmint
Användarvisningsbild
deerhunter
Inlägg: 3081
Blev medlem: 12 apr 2001, 10:45
Ort: Närke

Inlägg av deerhunter »

Håller helt med 6,506 , Norma ,Lapua och Remington men med tillägg av Federal.
semi
Inlägg: 39
Blev medlem: 13 apr 2001, 01:11
Ort: Norway

Inlägg av semi »

*
Senast redigerad av 1 semi, redigerad totalt 10 gånger.
Dejan P
Inlägg: 1097
Blev medlem: 04 apr 2001, 20:23
Ort: Sweden

Inlägg av Dejan P »

Norma har i många år levererat färdig ammunition stämplade Weatherby! Orginalammunitionen var alltså Norma. Ett kort tag försökte W göra .460 W-by Mag hos en annan tillverkare men återgick till Norma.
Jag vet inte om Norma fortfarande har kvar det uppdraget.
Själv tycker jag att Federal är bra. Men det är störst tillgång på Norma i de flesta vanliga kalibrar så det är enklast att hålla sej till det. Håll i alla fall isär de olika fabrikaten tills handladdningarna provskjutits.
Dejan P
Användarvisningsbild
PerN
Moderator
Inlägg: 3574
Blev medlem: 07 maj 2001, 17:13
Ort: Sweden

Inlägg av PerN »

Norma är bra men kanske lite mjuka?
Norma och lapua är de hylsor jag lyckats få bäst precision med (<2cm på 100m). För lite hårdare laddningar använder jag helst Lapuas hylsor/
PerN
Användarvisningsbild
Magnum
Inlägg: 1904
Blev medlem: 29 maj 2001, 23:44
Ort: Sweden

Inlägg av Magnum »

Hej!
Jag tycker att du lugnt ska fortsätta att använda Normas hylsor. Själv har jag provat både Lapuas, Sakos och Winchesters hylsor, men alltid återgått till Norma. Dels är de lättast att få tag på, dels är de helt enkelt bäst. De håller längst och rymmer mest krut. Lapuas hylsor är något tjockare i godset, men rymmer inte så mycket krut. De är dock även av hög kvalitet.
Matte
Inlägg: 1079
Blev medlem: 03 sep 2001, 12:40
Ort: Sweden

Inlägg av Matte »

Hej på er!

Satt precis och tittade på Vapex hemsida för att kolla deras priser på hylsor.
PMC verkar ha ett mycket bra pris men är dom något att ha?
Har någon provat dom eller vet någon som gjort det det vore kul att veta om dom är ett alternastiv.

GM
Användarvisningsbild
PeterC
Inlägg: 3743
Blev medlem: 26 jul 2001, 07:28
Ort: Bollnäs

Inlägg av PeterC »

Hej Matte!

Postade samma fråga på accuratereloading.com för en tid sen. PMC fick inga lysande recensioner precis, eller: PMC=Poorly Made Crap som dom sade.....Detta om deras hylsor. Ammunitionen har vad jag vet fått bra omdömen.
Jag laddar .375 H&H så jag är också intresserad av att hitta billigare hylsor än Norma. 375-hylsor dräller det inte precis av på skjutbanorna...
375HH
Inlägg: 4192
Blev medlem: 03 sep 2001, 22:47
Ort: Roslagen

Inlägg av 375HH »

Hej Sako
Jag hade liiiite tur...
Jag fick 3 askar 375H&H hylsor förra veckan från en kille på banan som sköt in en dubbelstudsare för en vapensmedsräkning.
Ganska najs!
En idé kan ju vara att fråga dom stora vapenaffärerna. Dom slänger ju kanppast hylsorna och dom skjuter ju oftast fabriks ammo när dom skjuter in kunders bössor.
Jag laddar också 375H&H. Men jag har inte hittat någon laddning med pra precision än. Kan inte du lägga till dina under Robbans http://www.robsoft.nu/loads/default.asp
Hygglo!!
westman
Inlägg: 100
Blev medlem: 16 dec 2000, 20:29
Ort: Sweden

Inlägg av westman »

Hej alla laddare!

Har den här säsongen enbart skjutit övningsammunition från Sellier & Bellot i min 6,5x55 och jag upplever att de skjuter betydligt bättre än Normas Jaktmatch. Klisterlappen på 100 m. Varför skulle då hylsorna va så dåliga som semi nämner. Jag tycker att de verkar lika bra som Normas. Att de sen kan köpas in för halva priset skadar väl inte, eller?
/Westman
semi
Inlägg: 39
Blev medlem: 13 apr 2001, 01:11
Ort: Norway

Inlägg av semi »

*
Senast redigerad av 1 semi, redigerad totalt 10 gånger.
Dejan P
Inlägg: 1097
Blev medlem: 04 apr 2001, 20:23
Ort: Sweden

Inlägg av Dejan P »

Hej!
Jag har provat 6.5x55 och .22 Hornet S&B fabriksammo. 6.5 i en Baikal kombi och .22 Hornet i en tjeckisktillverkad Springfield M6 kombi. I Baikalen är det den fabrikspatron som skjutit tätast. I M6:an blev träffbilden halva mot Norma. Norma ammunitionen är dock minst 10 år gammal. Har inte hunnit handladda av hylsorna men de visar inga tecken på onormalt slitage. Däremot har Normas .22 Hornet hylsbröstet mer än 1 mm längre ner.
Vänligen,
Dejan P
Användarvisningsbild
Stefan.K
Moderator
Inlägg: 10632
Blev medlem: 24 jun 2001, 10:00
Ort: Umeå

Inlägg av Stefan.K »

Det är en viss skillnad på bästa HYLSA och bästa PATRON.....

Norma tillverkar utan tvekan bland dom absolut bästa hylsorna på markanden. Jag anser dock Lapuas hylsor vara de absolut bästa. Lapuas hylsor når kanske inte riktigt, riktigt fram när det gäller ljämhet mot Normas. Dom är dock tillverkade av en lite annorlunda legering som gör Lapuas hylsor bättre i mina ögon. Väljer man lapua hylsor får man hylsor som håller längre och tål lite hetare laddningar.

Normas lite mjukare hylsor lämpar sig dock mycket bra för färdigladdad ammunition. Normas .308 match och matchammunitionen i 6 mm Norma BR är nog det bästa som går att köpa färdigladdat. Här är det dock inte frågan om några kulor fån Norma. .308 Win ammunitionen är laddad med Sierra 168 Match King och 6 BR med Sierra MK och Berger kulor. Norma har nog aldrig riktigt nått ända fram med sin tillverkning av matchkulor. Vissa partier har gått riktigt bra medans andra inte alls slagit tätt.

Normas jaktmatch har varit av tämligen varierande kvalitet genom åren. Den enda kulan jag riktigt gillat var den fina 5,2 grams "knubben" dom tillverkade i 6,5 mm för älgbanan. Den rundnosade helmanteln hade dessutom mycket bra precision i de flesta vapen. Jag tycker det är synd och skam att Norma lagt ner tillverkningen av denna fina kula.

Stefan K
Användarvisningsbild
ruger1
Inlägg: 2278
Blev medlem: 18 mar 2001, 00:02
Ort: Sweden

Inlägg av ruger1 »

Hej! Jag köpte ett par askar PMC i cal 222R till sonens kombi som är en Voare. Bössan har skjutit bra med dels Norma men allra bäst med Sakos 3.4g blyspets, så förväntningarna var stora när skjutbanan låg framför mig och sonen, nu skulle fabriksladdad ammo till nästan samma kostnad som handladdad bekänna färg. KLICK!!! KLICK!!! Ja så höll det på av en ask om 20 patroner klickade 12 st!!! Tändhattarna hade ett normalt anslag och dett har aldrig hänt med någon ammo tidigare så PMC går bort för min del!!!
Dejan P
Inlägg: 1097
Blev medlem: 04 apr 2001, 20:23
Ort: Sweden

Inlägg av Dejan P »

Hej!
StefanK har rätt i sak om att det är skillnad på bra hylsa och bra patron. Jag tittade närmare på mina S&B hyllsor. Inga tecken på brott eller liknande. Vi får se om de tål omladdning. .22 Hornet står på tur för handladdning.
Vänligen,
Dejan P