Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Moderatorer: Trond Åsly, PerN

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

-"Felix Escoffier entrepreneur de la manufacture d'armes ST Etienne"-
Mm.

Bild

Bild

Mm. Dyngvåt av linolja.. Ni får ta mig på mitt ord än så länge, och det KOMMER mer rättvisande bilder av denna... superbössa.
För se, det är vad det e.
Falsk blygsamhet kan man nog kalla den med, för INTET avslöjar den. Ser ut som vilken gammal knallpåk som helst. Tills man börjar syna den för.. JÖSSES! :shock:

Ok. Såhär e det. Det ÄR en "451 bössa". Fast bara på franska om jag säger så. I ljuset av hur pangen framstår ca 160 år senare är bara att kvittera att Felix Escoffier lade ribban riktigt djävla högt.

Bild

Mm. Siffran 52 återkommer, överallt. Precis som på de brittiska high-end byggena. Så det är nog skäligt att anta att vapnets serienummer är just 52.

Bild

En av många många små detaljer som särskiljer den. Själva avtryckaren är väldigt bred. Formad helt löjligt perfekt mot vad ett finger vill möta. Design helt enkelt.

Bild

Hepp! På utrikiska då. Patent, hooked breech. För se så e ´re. Man släpper alltså på de två pipbanden som sitter med fjädrar åsså lyfter man ur hela lortet. A´la high-end schweiziska grejer. Men..se matchningen på grejerna.. :lol:

Bild

Eftersom vi vet vad de brittiska 451´orna är kapabla till så e nog den enda vettiga anledningen till att man graderat de helt öppna järngrejorna till 1200 meter att inte ens Stålmannen löser mer med sin supersyn.
BÖSSAN däremot har jag inga som helst tvivel att den löser mer.

Bild

Får säga att för att vara en fransman var det ovanligt lite stämplar och märkningar. Men kanske vart så med vapen ifrån små serier? U guys tell me.

Bild

Joasså.. Jag körde ner laddstaken i pipan och möttes av ett chrunchande ljud å en "mjuk" känsla. Med svansskruven loss visade det sig vara..en insektsfarm! :shock:
Hur som helst vart den djävligt dö!

Bild

Efter att ha synat den här puffran i skarvarna så e det där ett sådant understatement att jag sitter å fnittrar åt det. Ni vet.. Vid banan.. "Never mind me, i´m just here to shoot."
*rips the bull out at 300* :lol: :lol:
Lite så. Faktiskt.

Bild

Åsså låset då. Å trycket. Ser ju ut som alla andra? Mm. Möjligt. Men ha en sak klar för er här... Om vi undantar rena snälltrycken så är detta det bästa trycke jag upplevt i någon form i ngt gammalt svartkrutsvapen.
Whitworth bössan? Nope..get´s beat here. :shock:
Som sagt. Understatement. Trycket på den e fan att DÖ för! Ingen såndär "WAAAAAAAAAH PRATA INTE HÖGT I RUMMET" utan ett trycke. På riktigt. Precis ALLT i det är avvägt till 100%. Man lägger dit fingret och där existerar inget "creep". Man tar inte i eller behöver vara bestämd,man bara lägger dit fingret och ökar trycket å tamigfan om det inte upplevs som "ojdå!" varje gång! :shock:

Bild

Bild

Å som sagt, precis som på high-end brittiska byggen....precis ALLT är nummer märkt. Skruven med,på axeln. Jaja..

Räfflingen då?
Jaaa? Va ska jag säga? Den e ny. :lol:

Allvarligt? Det här känns ju som Lotto för fan. ALDRIG hade jag anat! ICKE över min döda kropp en gång! Evik Knievel..you´ve got yourself some COOOOOMPETITION!

Jag lovar. Skall ta lite anständiga bilder av den där det inte RINNER olja av den. Där den e oljeslipad och klar. Samma med räfflingen, behöver bara få till lite vettig belysning där, då det oftast blir för MYCKET ljus hur man än gör.
Tigreringen baktill på stocken är riktigt riktigt vacker.

Så enkelt summerat, här har vi ett franskt supervapen. På par med de tunga britterna vid tiden vill jag påstå, utan att ens ha avfyrat skrotet.
Jaha?
Så en fransk 451´a då?
Njaeee.... *garvar så ja kiknar* Asså, jag sa det att den e fransk va? Så njaeee...det ÄR en 45´a men med bommått 11,10mm. Så..dags att be Daniel varva upp CNC maskinen menar jag.
Till att börja med får det bli en ngt nerskalad kopia på en Volunteer eller en Postell.

Men med det sagt?
JÖSSES! :shock: :shock:

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

Då det ligger lite annat i potten fn så blir det lite bilder som mest.

Bild

Som sagt. Felix Escoffier. Antar att de av er hemma i Chassepot såväl som 451´or känner igen er.
Å räfflingen e iofs lite smutsig men..ptja.

Mr redneck
Inlägg: 40
Blev medlem: 13 jan 2018, 14:18
Been thanked: 2 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Mr redneck »

Resized_20201106_220124.jpeg
Köpte för ett tag sen en sliten 1858 i ett bedrövligt skick men fick till den mekaniskt och använt den som "shooter". Då jag använt den mycket och ansett att den inte håller något samlarvärde började tanken om ett vackert yttre. Provade sån kallblånering men de skiten rör jag inte igen, luktade svinstia och gneds bort efter ett par skyttesessioner. Polerade bort all blånering och hade den metallren men då rostade den så förbannat. Köpte ett pläteringskit och hör och häpna...kromade pangen. Helt klart den bästa lösningen hittils, vacker att titta på, lätt att rengöra men finpangen väger tyngre närsom :P
Resized_20201106_222047.jpeg
Resized_20201107_174913.jpeg
Resized_20201107_174838.jpeg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Now they're tryin' to take my guns away
And that would be just fine
If you take 'em away from the criminals first
I'll gladly give ya mine
- Charlie daniels.

Lasse99
Inlägg: 61
Blev medlem: 18 jul 2013, 17:58

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Lasse99 »

Ser mycket bra ut, vill du dela med dig lite mera om hur du gick till väga?
Var och vad du köpte, kostnader arbetstid.

Mr redneck
Inlägg: 40
Blev medlem: 13 jan 2018, 14:18
Been thanked: 2 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Mr redneck »

Absolut, blev ca 10 timmar slipande. Började med kornstorlek 60 sen stegade jag till 60, 240,1000,2000,3000 och slutligen polering i bänksmärgel. Samtliga steg torrslipning. Tanken är att ytan du vill ha som slutresultat måste finnas där innan pläteringen så inget fuska det syns. Sen beställde jag pläteringskit från malm motors och en pläteringssats "chrome replica" från ebay. Båda satserna kommer med jättebra beskrivning så det var faktiskt lättare än jag tänkt mig. Totalt från början till slut ca 13timmar och ca2000kr. Har dragit av ett par trummor och skiten är bara att torka av :D hoppas det sitter kvar ett tag
Now they're tryin' to take my guns away
And that would be just fine
If you take 'em away from the criminals first
I'll gladly give ya mine
- Charlie daniels.

Lasse99
Inlägg: 61
Blev medlem: 18 jul 2013, 17:58

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Lasse99 »

Tack för svaret.

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

Då har man upplevt allt.

Finns goda anledningar till sista tidens tystnad ifrån mitt håll. Har övervägt hur presentera vad som hänt och kommit fram till att det enda raka är att ta det rätt upp och ner.

Verkstan har varit där den är nu i 16 år och närmsta granne är ett stödboende för missbrukare. 3 lägenheter. Under alla år haft en öppen relation med dessa grannar och det har aldrig varit ett problem.
Tills nu.

Nya "klienter" och som det visade sig en mkt volatil blandning av sådana. En dam bla där det cirkulerar mkt droger. Så för en dryg månad sedan stod hon i dörren vettskrämd till livet för att någon kavaljer tydligen ledsnat och börjat vifta med en yxa.
Nettoresultat att insatsstyrkan kommer för att hämta eländet efter att jag ringt 112. Nej,jag skojar inte.

Fast forward till för ett par veckor sedan då samma dam tydligen råkat i luven med det sk boendestödet varvid hon fann för gott att hota att spränga stället i luften, vilket fick till nettoeffekt att hon blev vräkt.
Kan man kanske se det rimliga i, men MITT nettoresultat var inbrott i två bilar utanför och en husvagn. Den senare med mer omfattande skador, bla som effekt av kommunens inte helt genomtänkta handlingsplan i sammanhanget - kan jag tycka.
Det inbrottet upptäcktes sent en kväll och givetvis polisanmäldes detsamma.

Det hör då till saken att vi härbärgerar en tidigare hemlös man vid verkstan, även han i en husvagn, som i princip inte gör en fluga förnär.

1 och ett halvt dygn senare väcks jag av att han ringer mig 08.30 och säger att jag får dyka upp, det formligen vimlar av poliser. Ger insatsansvarig telefon som gör klart att jag har att komma och låsa upp för lokalerna skall gås igenom.

Döm om min förvåning när jag väl på plats inser att nationella bombskyddet är där med sin dagbil, där är ett par civilbilar med bombhundar, ytterligare ett par civilbilar samt målade polisbilar.
Man kan lite FÖRSIKTIGT säga att jag ifrågasatte vad fan som pågår! Fick klargjort att jag ingenstans var misstänkt för någonting men att man nu skulle in i lokalerna som utgör verkstan, förtegna om anledningen därför. ALLT var inlindat i polistejp och med stor dekal som klargjorde att lokalerna var avspärrade.

I 3 timmar sökte man igenom allt. Precis allt. Manskap som hundar. Jag ståendes där utan att fortsatt ha en aning om vad som pågår.

Polisen avbryter insatsen efter att ha hittat ngr skarpa patroner till AK5, tror jag det var, hos den hemlöse mannen i husvagnen..tackade för sig,förklarade var jag kunde återfinna mina nycklar osv...

Får efter detta reda på att man hade börjat svepa stödboendet 3 timmar innan man siktar in sig på verkstan, och ngr dagar senare står det klart att hela området varit bombhotat.
Skäligen av antingen hon damen jag skriver om överst eller ngr av hennes kavaljerer. Kort sagt har för MIN del socialförvaltning i Mölndals agerande kostat mig tiotusentals kronor nu.


Man kan lite försiktigt säga att detta varit mig ngt omtumlande. Missförstå mig inte, jag har som jag tidigare påtalat i den här tråden inte ett förbannade skit att gömma eller skydda..så glo på för min del. Men..*skakar på skallen*
Seriöst, you can´t even make shit like this up! :shock: Mölndalsposten..HALLÅ! (Ja,den som vill läsa..googla)
ALDRIG varit med om dess like, och med allt detta gjort får jag säga att informationen ifrån polisens håll MILT sagt var knapphändig. Det som klargjorde, enl ovan, var att jag som sagt inte var misstänkt för ngt i någon form. Nä, möjligt men det var ändå till mina lokaler man med tvångsmedel kom att bereda sig tillträde.

Kan säga att det ffa är med olust jag dyker in i verkstan. Bombhotat..inte en aning om ifall man kan ha missat ngt. ICKE en susning i den frågan faktiskt, och det hela känns på ren svenska totalt för djävligt.

EN positiv sida till detta finns som jag ser det och det är att de illvilliga djävlar som påstått att jag ägnar mig åt olagligheter kanske kan dra igen kakintaget nu, en gång för alla. Det vore MILT sagt på sin plats efter att bombskyddet, bland annat, rotat igenom allt vad utgör verkstan. Sätt DEN i pipan och rök den!

Nåja.
Som sagt, den olustiga sidan av detta är osäkerheten - som jag fortsatt upplever skall sägas. Har kontakt med Mölndals socialförvaltning i ärendet och vill gärna att man hanterar detta så smidigt möjligt, men att den DÅ givna sitsen skall få fortgå är totalt oacceptabelt. I grunden håller jag faktiskt de ansvariga för vad som hänt och sedan dess har som kanske förståeligt takten ute i verkstan gått ner, markant.

Försöker få vettiga svar från polisen men de hänvisar bara till sekretess. Jaja..

Life goes on. I guess.


Bild

Vi var iväg med Escoffier bössan, och det är i sanning ett helt fantastiskt vapen. Med praktisk erfarenhet av det nu, väl på par med vilken high-end 451 bössa som helst. Rakt av.
Det som stoppar den, för gamla gubbar med vikande syn, är dess riktmedel varför jag lurat mkt fram och tillbaka och därefter handlat mig...

Bild

...en Anschutz diopter som skall genomgå sk "defarb" (dvs föråldring) så det smälter in. Kikat en hel del efter antika dito men..antingen HELT fel snitt eller totalt sopslut. Så så får det bli för att bössan ens skall komma i NÄRHETEN av att visa vad den är gjord för.
På det har jag bett Daniel om att tillverka en gjutform för en sk Postell, bara med diameter 11,07mm...så får vi se var det landar.

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Den lilla lilla Apa karbinen har fått sig lite TLC, snällt sagt, och det föll ut efter förväntan får jag säga. Efter lite dialog på ämnet med kunniga herrar i sin tur så kom jag att kika på tätplungern både på denna lilla och på den med 25" pipa - å se båda läcker mer än nödvändigt. Så jag tog mig för att kika på det där men..inte kommit helt i mål pga det ovan med bombhot osv. Så..får börja ta i det snarast antar jag.

Bild

Sen då.. Köpte mig i den allmänna villervallan ett Schuetzen till. Ett tillverkat för Schweizarna,i Liege av Beuret Freres. En tillverkare vars lejonpart av produktionen just gick till Schweiz.

Bild

Intressant som fan då den bär hexagonal räffling! Men..som det visar sig med en mkt mkt trött stigning.

Till saken hör att dessa bössor, eller en variant av iaf, tillverkas som replikor av Pedersoli och de är då ALLT annat än billiga iaf!!

Bild

Som Pedersolibössa i 45cal talar vi en bra bit förbi 40´! :shock: Den jag fick tag i nere i Franrike där e i kal 50+. Som alltid med "Whitworth räffling" beroende på hur man mäter.

Hur som helst.
Stocken hade en stöddig spricka och vid inspektion fann jag för gott att göra det enda raka, att bryta isär den helt för att komma åt med epoxyn samt även kunna "stifta" med skruv då. Slutresultatet blev långt över all förväntan och de sista dagarna här, när jag sakta vågar mig tillbaka, har spenderats väl i mitt tycke.
..döm själva...

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Man har RIKTIGT svårt att tro att den är så gammal som den dock är, för vi talar helt sanslöst skick eg. Omhändertagen helt enkelt.. Men samtidigt så ÄR dess ålder vad den är varför där har varit en del rent mekaniskt slitage som behövt hanteras. Trycke såväl som låset i sig mm, ner till att laddstakens passning behövde justeras. Men..du MILDE för ett vackert vapen det fanns där under den tidigare misshandel det fått utstå! :shock:
Med det sagt så..e fan ffa inte i balans. Tycker närmast sitsen känns surrealistisk. Barock. Kommer nu via min jurist Patric se om vi inte kan få lite vettiga svar, för de behövs så jag med NÅN form av trygg förvissning kan återgå. Sekretess eller inte.

Arg? Ja.
Ledsen? Ja,det med.
Rädd? Nä,osäker. STOR skillnad.

Känns sådär fn. :(

Användarvisningsbild
LAREMA
Inlägg: 4325
Blev medlem: 28 dec 2002, 17:16
Ort: Huddinge
Been thanked: 5 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av LAREMA »

Den där bössan var SNYGG!!! :mrgreen:

Det andra, dina "grannar" får man ta med en nypa salt, dom är som dom är och det kan man inte göra så mycket åt!

Dom borde låsas in på ett ställe där dom inte kommer ut, det är min åsikt! :twisted:
LAREMA

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

Tack.
Ja,jo. 100% enig.
Det är ett mkt mkt vackert vapen. Har dock lite vidare planer för det.
Iom den rent SJUKT massiva pipan väger bössan därefter. 7.2kg... Så den är en handfull. Men med rätt teknik när man axlar hanterar man det med

Användarvisningsbild
lasse-a
Inlägg: 1658
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland
Has thanked: 30 times
Been thanked: 19 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av lasse-a »

Racing skrev:
12 nov 2020, 18:23
Iom den rent SJUKT massiva pipan väger bössan därefter. 7.2kg... Så den är en handfull. Men med rätt teknik när man axlar hanterar man det med
På plus-sidan så ger det ju behagligare rekyl... ;)

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

Bild


Ber om ursäkt för att detta postas så sent, har varit och är lite hysteriskt det sista (bla som kan läsas ovan).

Iom de nya covid reglerna per den 24e denna månad så blir detta ett av de få event av typen detta året vad det verkar. Jag VÄDJAR därför till de så lockade att stanna hemma OAVSETT hur mkt det än drar - som ens känner av minsta snörvel av en förkylning.
INGEN av oss vill hjälpa den där förbannade pandemin.

Man anmäler sig för närvaro tex på tel No som angivet.

Racing
Inlägg: 775
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04
Has thanked: 1 time
Been thanked: 16 times

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inlägg av Racing »

Ok.
So WAAASAPPENIN? :lol: :lol:
Ja.
Det har MILT sagt känts lite sisådär att överhuvudtaget vara i verkstan det sista, men..ja. Iaf.

Våra swapmeet dag där var milt sagt uppskattad! :D
Kul!

Bild

Bild

Det dök då MILT sagt upp lite av varje! :shock: Å förbrödringen vill jag påstå var total. Gött mos änna! Japp. En del pang bytte allt ägare å se, detta vart så uppskattat att det där funderar vi nu allvarligt på att göra till en återkommande grej. Iaf som minst 2 ggr om året.
Dvs ett swapmeet i Göteborgstrakten av historiskt intresserade skyttar FÖR historiskt intresserade skyttar. Om man bara byter..eller köper/säljer e totalt underordnat.
Men.
Tanken e isf strikt att vi sköter detta som "inbjudan enbart". Här på Robsoft e väl en femma, men tanken är att vi INTE vill ha in kreti och pleti här iom att det trots allt handlar om vapen.
Historisk intresserade SKYTTAR. Det har den ENORMA fördelen att står man och snackar affär kring en pang och vill uppleva den live.. guess what :mrgreen:
Jomen. Det finns en hel 3oo meters bana att ta av och gott om folk på plats att sköta säkerheten som är nödvändig. På det kaffe å värme, och om man vill ngt att käka rent av.
Sätt DEN i pipan å rök den gossar!

Vi har ju militaria mässa här i Gbg och inget fel i den, icke det minsta, men för SKYTTAR blir det svårslaget att ha swapmeet på en skjutbana. Skall vi vara helt överens om det?
Faktum är, initiativet är av kalibern (DOH!!) att jag för en iaf tycker fler skulle kunna dra nytta av att ta efter. Inget att spara på, bara att köra.
Kan man ju förannonsera och låta "utomsocknes" ta del..vilket alltid berikar.

Jaha.
Jaja.
Men vapnen då?

Ja. Jo. Alltså.
En Schweizare, tillverkad i Belgien. Så e re ju, med hexagonal räffling som har så trött stigning att kaffet kallnar och gräset hinner gro. Funkar ju fan inte..
Å då e det så att jag känner lite fler människor i svängen och en av dessa hade kommit över lite pipor som användes vid prover i samband med utvecklingen av Albini bössorna. Tänkt Chassepot-Escoffier ung. Dvs mynningsladdade varianter som man lekt med för att nå slutsatser. En av dessa är i 50cal med MYCKET snabb stigning och i för tiden "tufft" stål.
Men?
Arborra och liner? Huh? Japp. Precis så faktiskt. Lite med det tjocka i halsen för se SÅ omfattande arbete har jag inte pysslat med tidigare. Här..finns liksom inte utrymme att göra bort sig. One shot takes it all...
Så jag tillverkade matriser att mäta från,ringar att mäta från,uppspänningsshims mm mm tills fan avlöste mig. Jobbet givetvis att göra i svarven, och det med bästa möjliga marginal på min sida.
Specialtillverkade tom ett långhålsborr.. :lol: , men det till trots fick jag allt snällt borra från båda ändar iaf och döm om min förvåning, och glädje, när det visade sig att de två borrningarna i princip möttes så rakt som bara möjligt.
Linern/pipämnet svarvades ner så det låg 2/100mm under hål dim och sedan sattes det hela på plats med Loctites cylindrisk fastsättning.

Bild

Här innan jag eldade fast det hela med TIG´en. No regrets säger jag bara.

Bild

Bild

Men? Hur FAAAN har han tänkt nu?
Jo, det skall jag förklara... Schuetzen bössor idag är förhållandevis avancerade grejer. Specialiserade så det skvätter om det. Som replikor ifrån Pedersoli mfl som effekt av det halvdyra, räkna med 3500€ och uppåt beroende på hur man vill ha det levererat.
Det är INGA konstigheter att bränna 5000€ i det sammanhanget innan man checkar ut vid kassören....
Ett Schuetzen ifrån anno dazumal har en mkt mkt begränsad kundgrupp men framför allt så har det iom den milt sagt begränsande räfflingen en kraftigt "strypt" användning i fallet med denna bössan i original.

Kalibern är fortsatt 50cal, så där är inga skillnader. Det linern ger är två saker primärt. En räffling av den princip Metford grundlade,dvs relativt grund och gjord för kulor av legerat och härdat bly, men vad mera är - som jag mätt den grovt så långt - en stigning om 1:16-18 nånstans.
Sammantaget ett arbete jag mkt väl kan se hade gjorts om puffran hade fått fortsätta vara med i hetluften i Schuetzen sammanhang när det begav sig.

Mao?
I ett slag har vi skapat oss en 50cal bössa som nu vill äta långa och tunga ogivaler..å som man DELS kan använda till sk Schuetzen skytte (50m osv) men iom de nya förutsättningarna ÄVEN till att skjuta långt med.(Som i riktigt djävla långt)
SÅ är det tänkt.
Mao som ett licensfritt alternativ till en Bristel de Morgens eller Waadtlander (stavning?). Kort sagt exakt samma puffra som innan, nu bara med mycket mer "moderna" förutsättningar vilka rakt av gör bössan användbar igen.
Tanken är vidare här nu, för tanken är en paketlösning, att där skall skäras en gjutform baserad i Postell designen, bara för 50cal.
Jag givetvis både tror och hoppas detta blir bra...

Har provskjutit det hela, om än med "fel" kulor. Nämligen sådana 680 grainare vi tog fram till Hayton elefantbössan ifrån Sydafrika, och det sväljer den med glädje.
Iom pangens vikt, ca 7.2kg, så blir rekylen ingenstans något man inte mäktar med. Å i likhet med de flesta Schuetzen utvecklade mot Schweiz i sin tur så är bakre knoppen till bakkappan att demontera, och när man gör det får man en pang man axlar som vanligt.
(Schuetzen är ju annars att man går upp i 90grad mot målet å sätter bössan över biceps längst upp)
Så jofan.
Mkt mkt nöjd och mkt mkt GLAD för att detta föll ut som tänkt!

Som jag tidigare påtalat må vara så att pangen är i fint skick, och vacker att beskåda på det, men det fråntar ju ingenstans att den dock ÄR gammal. Låset SER iofs helt ok ut men uppvisade en del glapp som inte skall vara där. Så de bitarna hanterades. Med det...bössan är nu ur alla perspektiv skjutbar.
Om det finns ngt jag skulle vilja ge mig i kast med är det hammaren som är så stor och så lång att slutartiden blir överdriven. Så lurar på om jag inte skall sätta den på bantningskur..

Hur som helst har jag lagt den till salu nu. E liksom "ingenting" kvar att hantera av projektet så..

Mer då?
Mja. Jo.

Bild

Riktmedel. Felix Escoffier. Men? Har det brunnit HELT i huvudet på hnm nu? Det där e ju fan en NY diopter!
Mnja. Det e det väl eg inte..tror faktiskt den är ifrån tidigt -80tal (som i NITTONhundra åttio då)..
Saken är den.
Escoffier bössan behöver, rent av MÅSTE ha bättre riktmedel. Så enkelt är det bara. I ljuset av puffrans kapacitet till prestanda blir de öppna järn ett djävla skämt..
Så jag har kikat mig om efter nånting gammalt, framför allt på e-gun, men..det som kom upp kostade alltid omkring 100€+ och var skrot.
Så då slog det mig att varför inte göra en sk defarb på ett nyare?

Sagt och gjort.

Bild

Blånerad bung med presspassning. Skall tillverka nya "muttrar" med lettring, bara av stål jag blånerar istället då jag tycker mässingen där sticker ut som en varböld estetiskt. Givetvis skall allt i märkningar osv nu väck. Det som skall bli kvar längst bak där e en "blånerad klump" å bra där.
Men.
Rent praktiskt?
Du milde TID vilken skillnad! Nu så. Nu kan vi la fan komma att träffa nått iaf. Intressant e ju bara förnamnet.