SM i two gun 2020 i Brattvall ställs in.

Moderatorer: potatiskastare, Kari Lindström

Användarvisningsbild
Stefan.K
Moderator
Inlägg: 10643
Blev medlem: 24 jun 2001, 10:00
Ort: Umeå

SM i two gun 2020 i Brattvall ställs in.

Inlägg av Stefan.K »

Tyvärr har styrelsen i Brattvalls Jaktskytteklubb beslutat att SM i two gun inte får arrangeras nu om några veckor! SBRSA har tydligt förklarat att tävlingen kan hållas utan att överträda riktlinjer och regler som folkhälsomyndigheten har, styrelsen i Brattvall väljer trots detta att inte tillåta någon tävling. Mycket beklagligt men det är klubben som bestämmer.
Stefan K

Den beska smaken av dålig kvalitet sitter i bra mycket längre än det låga prisets sötma!
Bo Petersson
Inlägg: 1675
Blev medlem: 19 sep 2007, 21:09
Ort: Obbola

Re: SM i two gun 2020 i Brattvall ställs in.

Inlägg av Bo Petersson »

SM på Brattvall ställs in
Det är trist men nödvändigt att meddela att bänkskyttetävlingarna ställs in. Ansvaret för arrangemanget ligger på arrangerande föreningen och dess styrelse, enligt Sv. Jägareförbundet som Brattvalls JSK tillhör. Jag var på Brattvall i kväll, 23 juni, och vi kunde inte samlas till något styrelsemöte men de jag samtalat med anser att vi inte ska ha några tävlingar med hänsyn till smittriskerna i allmänhet men också till vissa specifika orsaker. Det styrelsemöte som krävs för ett beslut kommer ändå, enligt min bedömning, inte ha majoritet för att tillstyrka ett tävlingsarrangemang. En enig styrelse som ställer sig bakom att arrangera tävlingen hade dessutom varit önskvärd under rådande omständigheter.
Min uppfattning är att de flesta och viktigaste reglerna som satts upp av myndigheterna hade vi kunnat klara även om det skulle ha krävt en hel del extra arbete. Det ansåg också de i styrelsen jag pratade med men också att det fanns sådant som inte kunde uppfyllas.
Tillräcklig tillgång till toaletter och att upprätthålla hygienkrav där var en sådan av Folkhälsomyndigheten uppsatt riskbedömningspunkt. Deltagande av personer med samhällsviktiga arbeten samt personer över 70 år var annat som kunde vara problematiskt. Det som bedömdes väga tyngst för att besluta ställa in var att det handlade om ett långvarigt arrangemang (mer än några timmar) och att tävlingarna skulle samla deltagare från många regioner.
Bo Petersson, bänkskytterepresentant i Brattvalls JSK:s styrelse.
Bo Petersson
Inlägg: 1675
Blev medlem: 19 sep 2007, 21:09
Ort: Obbola

Re: SM i two gun 2020 i Brattvall ställs in.

Inlägg av Bo Petersson »

Förtydligande. Brattvalls styrelse tog i våras beslut om att inte ha några tävlingar denna sommar på grund av Coronapandemin. Sedan myndigheterna lättat på reserestriktioner mm så började jag sondera möjligheterna att samla styrelsen för att riva upp det tidigare beslutet. Svenska Bänkskytteförbundet ansåg att en tävling skulle gå att genomföra inom ramen för myndigheternas regler. Efter att i tisdags samtalat med två representanter i Brattvalls styrelse tog jag beslutet att inte lägga mer energi på detta utan att i stället meddela att tävlingarna ställs in.