IPSC

Moderatorer: potatiskastare, Kari Lindström

Rakamora
Inlägg: 59
Blev medlem: 22 feb 2016, 20:20

IPSC

Inlägg av Rakamora »

Tjena har en Ruger 10/22 på jaktlicens och vill börja köra IPSC minirifle i Uppsala trakten. Hur går jag tillväga?

htguy
Inlägg: 240
Blev medlem: 23 okt 2018, 10:46

Re: IPSC

Inlägg av htguy »

Om du inte hittar en klubb som gör lite annorlunda så är det att gå IPSC kurs. På många håll kräver det licens på egen 9mm pistol även om en del har lånevapen. Alternativt behöver du ha en fadder som är med under kursen för så kallat uppsiktslån.

Sen får du bygga på med mini rifle grenen.

YMMV men så är det häromkring.

Användarvisningsbild
Whistler
Inlägg: 1697
Blev medlem: 02 nov 2008, 03:06
Ort: Jönköping

Re: IPSC

Inlägg av Whistler »

Från annan tråd på samma ämne:
http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?p ... 8#p3029578" onclick="window.open(this.href);return false;
Kursiv citering på det som är aktuellt i den här tråden.
Whistler skrev:htguy: Nej, inte because rules, utan because practical experience. Det är för att dynamiskt skytte är en gren som dels grundar sig till kompetens med samtliga vapentyperna.
Man kör därför grundkursen med pistol för att en pistolskytt kan ta upp ett gevär och vara kompetent hyfsat fort, men du kan ta en gevärsskytt som skjutit hela livet och ge honom en pistol utan att han har en aning om vare sig hur den hanteras säkert eller hur man träffar enkla mål.
Det finns även en föreningsaspekt i det hela. Vi är inte gevärsskyttar eller pistolskyttar, vi är dynamiska skyttar och detsamma gäller för föreningarna. Det är få föreningar som arrangerar mer än en gevärstävling om året, det finns alltså inte aktivitet så du klarar dig om du bara väljer en disciplin, förutom pistol som är grunden i verksamheten.


"Jag är inte intresserad av pistol" är ett argument som inte har bärighet. Antingen är du intresserad av dynamiskt skytte, eller så är du det inte.
Kulgjutningsnörd.