Sida 1 av 1

Klart med insatsgrupp mot invasiva arter

Postat: 13 sep 2019, 07:58
av lsjonsson
https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7297707" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Klart med insatsgrupp mot invasiva arter

Postat: 13 sep 2019, 22:44
av win307
Har för mig att mårdhundar var ganska lättjagade om jag inte minns helt fel.Ståndskall och mårdhunden låg helt paralyserad.Sköts med pistol i pannan från kort håll.Allt enligt ett jaktprogram jag såg på tv för nåt år sen.Är väl en smittbärare av rabies tror jag. Minns jag fel? Är djuren inte ätbara kan dom hålla sig hemma... :roll:

Re: Klart med insatsgrupp mot invasiva arter

Postat: 14 sep 2019, 04:43
av lsjonsson
win307 skrev:Har för mig att mårdhundar var ganska lättjagade om jag inte minns helt fel.Ståndskall och mårdhunden låg helt paralyserad.Sköts med pistol i pannan från kort håll.Allt enligt ett jaktprogram jag såg på tv för nåt år sen.Är väl en smittbärare av rabies tror jag. Minns jag fel? Är djuren inte ätbara kan dom hålla sig hemma... :roll:
Rätt om jag inte minns fel!

Re: Klart med insatsgrupp mot invasiva arter

Postat: 14 sep 2019, 10:19
av k-Hornet
Den svenska sköldpaddsjakten, en gammal fin tradition! :mrgreen:

Re: Klart med insatsgrupp mot invasiva arter

Postat: 14 sep 2019, 10:37
av Gunnebrink
Några vänner till mig hittade en sköldpadda i ett biflöde till Vindelälven när dom var ute och skulle klubba fisk. Det är väl 15 år sedan men inget tyder väl på att problemet minskat med frisläppandet av icke önskvärda djur.


Jag tycker gruppen är bra men att benämna dem insatsgrupp är lite fattigt, tycker nog att det borde gått att ge dem ett bättre namn.