fugazi skrev: ↑22 feb 2022, 17:39
Ett vitlökstips till alla som tycker att det stinker i hela köket (och det gör det ju) när man gräddar potatisgratängen med vitlök i.
Pressa vitlök i en liten burk med lock och slå på olivolja och låt dra i kylen ett dygn eller två.
Pensla gratängen när den är klar för servering!
BARA massa härlig smak och en ljuv doft! (Ingen stank i hela köket!)
Vitlökpress har jag en likadan som Jonson, men jag har nitat fast en aluplåt på kolven, eftersom kanterna var alldeles för avrundade. Dock, jag har inte använt den på flera år. Det är ju ett elände att få den ren efteråt.
Jag använder oftast den franska metoden att dunka till klyftorna med knytnäven, så att skalet släpper och sedan finhacka med kniv. Man kan också ha med vitlöken i morteln när man krossar pepparkornen eller andra kryddor, eller mortla den med några korn grovsalt. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
Månan i tystheet går sin gång, och achtar ey Hund-glafs.
Så gör en last-lös man, som ährliga lefwer i stillo;
leer åt gabbara-gläntz; och klaffare-tunga förachtar.
Fritz Kraut skrev: ↑24 feb 2022, 09:26
Vitlökpress har jag en likadan som Jonson, men jag har nitat fast en aluplåt på kolven, eftersom kanterna var alldeles för avrundade. Dock, jag har inte använt den på flera år. Det är ju ett elände att få den ren efteråt.
Jag använder oftast den franska metoden att dunka till klyftorna med knytnäven, så att skalet släpper och sedan finhacka med kniv. Man kan också ha med vitlöken i morteln när man krossar pepparkornen eller andra kryddor, eller mortla den med några korn grovsalt. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
Vitsen med dom avrundade kanterna är att i åtta fall av tio, när du pressar oskalad vitlök, följer skalet med handtaget upp.
Vinden är fri . (Om man ligger först)
Livet är en sexuellt överförd sjukdom som alltid leder till döden
Engelsk Springer Spaniel (driver klövvilt med skall)
Qwarnhill Bomber & Granater
Alias Wilma RIP
Fritz Kraut skrev: ↑24 feb 2022, 09:26
. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Finns det något bättre än att läsa folks svar på inlägg och inse att poängen eller skämtet gick rakt över huvudet på dom?
www.kikarskytt.se @kikarskytt.se på instagram
Du har inte funderat på att svetsa ihop någon adapter till din hydrauliska vedklyv, en sådan borde kunna hålla ett tag samt även få en hyfsad kapacitet.
Fritz Kraut skrev: ↑24 feb 2022, 09:26
. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Såna påståenden kan man inte komma med utan ett komplett recept
Konstruktör på Spuhr AB om dagarna, småbrukare på min egen tid…
Fritz Kraut skrev: ↑24 feb 2022, 09:26
. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Såna påståenden kan man inte komma med utan ett komplett recept
20220224_150625.jpg
Hur svårt kan det va?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Fritz Kraut skrev: ↑24 feb 2022, 09:26
. Ska man göra aioli är det bösta att använda ett fint rivjärn.
F.
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Såna påståenden kan man inte komma med utan ett komplett recept
Såklart hemligt
Men en mycket grund hittar du i andra utgåvan av "Det goda franska köket" av Julia Child. Ett bra tips är att jobba med konsistensen, eller som säger i branschen: "Lagd aioli ligger"
Finns det något bättre än att läsa folks svar på inlägg och inse att poängen eller skämtet gick rakt över huvudet på dom?
www.kikarskytt.se @kikarskytt.se på instagram
kattafan skrev: ↑24 feb 2022, 15:40
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Såna påståenden kan man inte komma med utan ett komplett recept
kattafan skrev: ↑24 feb 2022, 15:40
lite skryt är väl på sin plats i vitlöksrelaterade kretsar. Jag vann Aioli-SM två år på raken 94-95 och då mortlade jag vitlöken tillsammans med lite mjölkmättat bröd för att få rätt krämighet.
Såna påståenden kan man inte komma med utan ett komplett recept
Såklart hemligt
Men en mycket grund hittar du i andra utgåvan av "Det goda franska köket" av Julia Child. Ett bra tips är att jobba med konsistensen, eller som säger i branschen: "Lagd aioli ligger"
Absolut... Jag brukar vägra ge ut recept till folk där jag jobbar.. (iof är det till stor del att jag inte vet själv exakta måtten dom kan få vad för ingredienser men inte vilka mått) gjorde creme brule idag å följa ett recept när man ska göra 50 st njaaa smakar av av den sen höftar jag i äggula...