Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: taxen, Fritz Kraut

Användarvisningsbild
Giobbi
Inlägg: 5612
Blev medlem: 06 jan 2012, 23:05
Ort: Göteborg

Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av Giobbi »

Hej!

Har en fin sida från en sugga. Ska försöka hitta någon som kan röka det runt Göteborg. Troligen hittar jag ingen, vad kan man hitta på då? Tips?

Med vänlig hälsning,

P
Film! https://www.youtube.com/channel/UCB31ksoo1x3y4nZrSlQ4LGg
Söker toppjakt, älgjakt i norr. Har småvilt och vildsvinsjakt.

Användarvisningsbild
Eastwood
Inlägg: 1213
Blev medlem: 15 mar 2010, 19:41
Ort: Halland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av Eastwood »

Pavlaks chark på Frölunda Torg tog iaf tidigare emot vilt för rökning, hör med dem.

Alternativt rimma det och varmrök på klotgrill.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk
Senast redigerad av 1 Eastwood, redigerad totalt 19 gånger.

Användarvisningsbild
rajonbh
Inlägg: 735
Blev medlem: 10 nov 2008, 10:38
Ort: Småland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av rajonbh »

Lägg det i saltlag och kör själv på grillen annars. Blir supergott men en hel sida kan bli trångt.
Lägg i form och indirekt värme i ca 2h (~200°). Ta därefter bort svålen och grilla på direkt värme i ett par minuter på båda sidor. Finns inte mycket som är godare :)

Brukar köra saltlag på 10% (gillar salt fläsk) och 4% socker. Räkna ca 1cm/dygn. Jag kör samma lag till rökning.

Användarvisningsbild
Giobbi
Inlägg: 5612
Blev medlem: 06 jan 2012, 23:05
Ort: Göteborg

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av Giobbi »

Eastwood skrev:Pavlaks chark på Frölunda Torg tog iaf tidigare emot vilt för rökning, hör med dem.

Alternativt rimma det och varmrök på klotgrill.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk
Tack! Ska kollas upp.
Film! https://www.youtube.com/channel/UCB31ksoo1x3y4nZrSlQ4LGg
Söker toppjakt, älgjakt i norr. Har småvilt och vildsvinsjakt.

Användarvisningsbild
Canta
Inlägg: 8295
Blev medlem: 07 sep 2008, 14:07
Ort: Uppland
Been thanked: 1 time

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av Canta »

Är väl alldeles för fuktigt i Götet annars salta, torka o lättröka. Tar ca 3 mån att torka i det fria men måste vara torrt. Kallt ok för saltet håller emot. Ger iaf. jättegod pancetta när allt stämmer. Kanske finns nån släkting i typ Arvidsjaur .....

Användarvisningsbild
Eastwood
Inlägg: 1213
Blev medlem: 15 mar 2010, 19:41
Ort: Halland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inlägg av Eastwood »

Fukten löser man genom att bygga ett mognadsskåp av ett gammalt kylskåp och lite delar från Kjell o Co. Håller på att sätta ihop ett sådant själv för framtida charkuteri äventyr.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk