Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Moderatorer: taxen, Fritz Kraut

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Velcro Fly » 02 aug 2019, 13:30

Hogwarts ??


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
"Behind every great Man there´s a Woman Rolling her Eyes" Jim Carrey
Tikkor i massor , Deltor med ;-)
Användarvisningsbild
Velcro Fly
 
Inlägg: 3177
Blev medlem: 16 apr 2018, 11:57

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Snow » 02 aug 2019, 15:33

Tycker nog generellt att kodlås är pålitliga.

Har hand om ett stort antal, och vi har bara
Blivit tvugna att skära upp ett pga att
det slutat funka, troligen funkade det inte som det skulle från början.

Dock gillar inte låsen med motorregel Lithium batterier, bättre med alkaliska till dessa.

Själv har jag ett gammalt stort skåp med nyckel och i det skåpet ett nytt klassat med kod. Tycker det är skönt att kunna vara ute på tomten, snabbis till affären etc utan att behöva ha koll på var nycklarna ligger. Gäller även på natten och när ungdomarna hade kompisar hemma så va det skönt att ha grejerna bakom kod.
Snow
 
Inlägg: 307
Blev medlem: 20 okt 2018, 19:59

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 03 aug 2019, 08:14

Snow skrev:Tycker nog generellt att kodlås är pålitliga.


Håller med.
Kommer att undersöka mitt Prosafe s1500 mer i slutet av månaden.
Fortsätter det att strula efter mina tester, så ber jag en låssmed om att byta ut låset.
Har även ett tredje skåp på ingående. :)
Så platsbrist i skåpen blir numera ett minne blott.
Ev i slutet av nästa vecka så dyker det upp en 200kg bjässe. :D
Blev ett Scandinavian Safe SP99E med kodlås och SSF2492 klassning.
Det levereras utan sidohyllor, så många bössor kan få plats. (man kan beställa sidohyllor om man önskar)
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav gren » 03 aug 2019, 12:26

Frank69 skrev:
Snow skrev:Tycker nog generellt att kodlås är pålitliga.


Håller med.
Kommer att undersöka mitt Prosafe s1500 mer i slutet av månaden.
Fortsätter det att strula efter mina tester, så ber jag en låssmed om att byta ut låset.
Har även ett tredje skåp på ingående. :)
Så platsbrist i skåpen blir numera ett minne blott.
Ev i slutet av nästa vecka så dyker det upp en 200kg bjässe. :D
Blev ett Scandinavian Safe SP99E med kodlås och SSF2492 klassning.
Det levereras utan sidohyllor, så många bössor kan få plats. (man kan beställa sidohyllor om man önskar)


Jag köpte ett SP99 och är mycket nöjd. Aldrig något plockepinn och kommer det gäster finns det alltid plats så det räcker och blir över. Jag fick med två stycken 9V-adaptrar vilket jag verkligen rekommenderar att ha/köpa in. Om batteriet tar slut klockan 07 en lördag i december så är det snabbt löst.
Skrivbordsjägare
Användarvisningsbild
gren
 
Inlägg: 2341
Blev medlem: 26 mar 2011, 13:28
Ort: Malmö

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav pederbonde » 03 aug 2019, 13:18

Varför slutade skåpet att öppna.
Kan tänka mig att solenoiden kan sluta funka efter ett tag, dom brukar ha en viss livslängd.
Kan man byta dom själv med mellanrum eller hur funkar det.

Har varit sugen på ett skåp med kodlås men nu vet jag inte.
pederbonde
 
Inlägg: 65
Blev medlem: 15 nov 2017, 21:46

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 04 aug 2019, 01:07

pederbonde skrev:Varför slutade skåpet att öppna.
Kan tänka mig att solenoiden kan sluta funka efter ett tag, dom brukar ha en viss livslängd.
Kan man byta dom själv med mellanrum eller hur funkar det.


Verkar inte som att du har läst tråden.
Det finns en sprängsäkring i låset som kan utlösa låskolvarna &
tillverkaren säger att klassningen av skåpet upphör om man själv utan behörighet gör ingrepp.
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 04 aug 2019, 01:10

gren skrev:Jag köpte ett SP99 och är mycket nöjd. Aldrig något plockepinn och kommer det gäster finns det alltid plats så det räcker och blir över. Jag fick med två stycken 9V-adaptrar vilket jag verkligen rekommenderar att ha/köpa in. Om batteriet tar slut klockan 07 en lördag i december så är det snabbt löst.


Samma för mig, behöver plats till licenspliktiga vapen & tillbehör.
Kommer också att införskaffa en adapter.
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav pederbonde » 04 aug 2019, 11:38

Frank69 skrev:
pederbonde skrev:Varför slutade skåpet att öppna.
Kan tänka mig att solenoiden kan sluta funka efter ett tag, dom brukar ha en viss livslängd.
Kan man byta dom själv med mellanrum eller hur funkar det.


Verkar inte som att du har läst tråden.
Det finns en sprängsäkring i låset som kan utlösa låskolvarna &
tillverkaren säger att klassningen av skåpet upphör om man själv utan behörighet gör ingrepp.


Nja, skumma igenom tråden. Men såg inget om vad som faktiskt var trasigt.
Var det sprängsäkringen som hade utlösts felaktigt?
Men att göra enkla lagningar borde ända vara ok, dom borde kunna göra elektroniken som enkla plugnplay moduler.
Tydligen inte.
pederbonde
 
Inlägg: 65
Blev medlem: 15 nov 2017, 21:46

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 06 aug 2019, 09:43

pederbonde skrev:Nja, skumma igenom tråden. Men såg inget om vad som faktiskt var trasigt.
Var det sprängsäkringen som hade utlösts felaktigt?
Men att göra enkla lagningar borde ända vara ok, dom borde kunna göra elektroniken som enkla plugnplay moduler.
Tydligen inte.


Hej!
Nä, vet ännu inte vad orsaken är.
Får nog hem ett originalbatteri idag.
Det kommer jag att testa först, så det inte bara är jag som har utgått från att ett alkaliskt batteri av hög klass räcker.
Funkar inte det så köper jag en batterieliminator, för att helt utesluta att det är strömförsörjning det hänger på.
Pratade även med en låssmed, och denne löser problemet (byter lås, eller vad som behövs) om det kvarstår.
Fick också veta att endast originalbatterier (en modell av Duracell batterier) fungerar.
Lägger upp en bild av vad som skickas till mig när det dyker upp.
Öppnar en ny tråd med mitt nya skåp här:
viewtopic.php?f=50&t=259419
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav sos » 06 aug 2019, 10:45

Bytt batteri även i mitt skåp då den började "larma" om låg nivå vid öppna/stäng (ungefär som blippet då man trycker in koden men lite fler signaler)
Stoppade dit ett Duracell som skall ge max och longlife... minns inte vad det hette men det var för krävande applikationer och ganska dyrt jämfört med standard Duracell
HW97K, Zoraki-HP01 + 10 krutpangare
Användarvisningsbild
sos
 
Inlägg: 4795
Blev medlem: 02 feb 2010, 14:35
Ort: Kiruna

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 06 aug 2019, 11:11

sos skrev:Bytt batteri även i mitt skåp då den började "larma" om låg nivå vid öppna/stäng (ungefär som blippet då man trycker in koden men lite fler signaler)
Stoppade dit ett Duracell som skall ge max och longlife... minns inte vad det hette men det var för krävande applikationer och ganska dyrt jämfört med standard Duracell


Fick reda på att det skulle vara ett:
DURACELL INDUSTRIAL E / 9V
Som skulle användas.

duracell-industrial-9v-batteri.jpg
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav gren » 06 aug 2019, 12:06

Frank69 skrev:
sos skrev:Bytt batteri även i mitt skåp då den började "larma" om låg nivå vid öppna/stäng (ungefär som blippet då man trycker in koden men lite fler signaler)
Stoppade dit ett Duracell som skall ge max och longlife... minns inte vad det hette men det var för krävande applikationer och ganska dyrt jämfört med standard Duracell


Fick reda på att det skulle vara ett:
DURACELL INDUSTRIAL E / 9V
Som skulle användas.

duracell-industrial-9v-batteri.jpg


Jag köpte ett gäng såna från Batterionline men de tog slut efter bara ett par månader. Mailade och frågade om de var säkra på att de inte hade kopior men de var tvärsäkra. Duracell svarade öht inte om Batterioline var deras godkända ÅF.

Köpte ett 9 V-batteri på Biltema och det har hållt längre än Industrial-batterierna gjorde. Förra Biltema-batteriet höll 2-3 år.
Skrivbordsjägare
Användarvisningsbild
gren
 
Inlägg: 2341
Blev medlem: 26 mar 2011, 13:28
Ort: Malmö

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav klaus » 06 aug 2019, 12:58

Jag har litiumbatteri i mitt SP88 och jag har bara bytt en gång sedan 2015.
Sauer 200 STR – jag känner mig hel som människa.
Användarvisningsbild
klaus
 
Inlägg: 124
Blev medlem: 08 nov 2017, 13:22
Ort: Partille

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 08 aug 2019, 06:16

Installerade nya DURACELL INDUSTRIAL E / 9V batteriet i kodlåset igår.
Trotts flera försök funkade det inte.
Nu på morgonkvisten testade jag några gånger igen, utan resultat.
Bankade med näven på skåpsdörren kring låset och höll uppe handtaget samtidigt, och då öppnades låset igen.
Provade öppna ett 10-tal gånger och det fungerar.
Låter det vara nu. Återkommer med info om något ändras.
Ev behöver mitt lås smörjas eller servas?
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Ghane » 08 aug 2019, 07:46

Frank69 skrev:
sos skrev:Bytt batteri även i mitt skåp då den började "larma" om låg nivå vid öppna/stäng (ungefär som blippet då man trycker in koden men lite fler signaler)
Stoppade dit ett Duracell som skall ge max och longlife... minns inte vad det hette men det var för krävande applikationer och ganska dyrt jämfört med standard Duracell


Fick reda på att det skulle vara ett:
DURACELL INDUSTRIAL E / 9V
Som skulle användas.

duracell-industrial-9v-batteri.jpg


Ingenting magiskt med det batteriet, Det är ett vanligt alkaliskt batteri av bra kvalite och går att ersätta med diverse märken. Framförallt är det ett bulkbatteri som man köper som företagera då det är billigare än styckeförpackningar
9,3x62
7x57R/12
12/12
30-30
22LR
Basset Fauve De Bretagne "Blixten"
Ghane
 
Inlägg: 396
Blev medlem: 25 feb 2016, 11:36
Ort: Västerbotten

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav sos » 08 aug 2019, 08:00

HW97K, Zoraki-HP01 + 10 krutpangare
Användarvisningsbild
sos
 
Inlägg: 4795
Blev medlem: 02 feb 2010, 14:35
Ort: Kiruna

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav greyling » 08 aug 2019, 10:18

Ja Duracell är bra reklam av ett vanligt alkaliskt kvalitetsbatteri. Inte bättre än Kjell och CO.

Fördelen med ett lithiumbatteri torde vara att de har full kräm tills de lägger av helt.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 4504
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav lasse-a » 08 aug 2019, 11:47

Ghane skrev:Ingenting magiskt med det batteriet, Det är ett vanligt alkaliskt batteri av bra kvalite och går att ersätta med diverse märken. Framförallt är det ett bulkbatteri som man köper som företagera då det är billigare än styckeförpackningar


Tja, enligt Duracell själva så skall det ha lägre självurladdning, dvs liggtid. Vilket ju naturligtvis är bra om man levererar produkter med batterier till, eller i. Då kan de ligga på lager eller skeppas långt och länge utan att batteriet är dött när kunden väl fått varan.

Själv så har jag gått över till Varta till allt, efter att ha fått en del ficklampor, fjärrkontroller osv. förstörda av en dålig batch Kjell & Co batterier. De var "bäst i test" för några år sedan, men som med biltema osv. så går det naturligtvis inte att veta att kvaliteten håller sig år från år. Det blir i längden billigare med dyra batterier än förstörda apparater...

Jag har ett Varta i mitt ProSafe och det har klarat sig hittills, ta i trä. Men det är inte världens roligaste tråd att läsa... ;)
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 719
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Pek » 08 aug 2019, 11:52

Vi har kört med duracel industry 1,5 v batterier. Tyvärr har de haft kvalitetsproblem sista tiden med läckage som följd. Vi har gått över till varta.
Pek
 
Inlägg: 1797
Blev medlem: 29 mar 2011, 23:02

Re: Utelåst från profsafe-skåp med kodlås

Inläggav Frank69 » 15 aug 2019, 12:19

A123.jpg


Ja, säg den glädje som varar... :roll:
Skåpet går inte att öppna. :?
Så det får bli ett nytt lås.
Får hoppas det öppnas någon gång så man slipper större ingrepp.
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
Frank69
 
Inlägg: 1938
Blev medlem: 12 jul 2011, 14:10
Ort: Kronoberg

FöregåendeNästa

Återgå till Jaktutrustning och tillbehör

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: finnjägarn, Jäääger och 6 gäster