Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Moderatorer: taxen, Fritz Kraut

Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Dabo » 11 aug 2018, 19:52

Jag blir så less. Satte alltihop på laddning och när jag startar handenheten så visas ingen karta alls. Hade en piratkarta förra hösten och det funkade bra. någon som varit med om liknande? Bild

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk
Dabo
 
Inlägg: 317
Blev medlem: 28 jun 2013, 09:25

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav greyling » 11 aug 2018, 21:07

Javisst har man det - lite piller och elände under välja kartor så ska det nog gå bra. men du kanske har varit inne där och sett.

återställ den annars och börja om från början.

Men många är defekta och behöver ett antal reklamationsvändor. Enligt min åf har de haft mängder med reklammationer på A100.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 3435
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav MatsT » 11 aug 2018, 21:46

Zooooooooma in , du har på 300km höjd :D då kommer kartan tillbaka
45BLASER
#4
Användarvisningsbild
MatsT
 
Inlägg: 4483
Blev medlem: 02 nov 2005, 18:29
Ort: Östersund/Jämtland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Waidmanns_Heil » 11 aug 2018, 23:37

greyling skrev:Javisst har man det - lite piller och elände under välja kartor så ska det nog gå bra. men du kanske har varit inne där och sett.

återställ den annars och börja om från början.

Men många är defekta och behöver ett antal reklamationsvändor. Enligt min åf har de haft mängder med reklammationer på A100.

Vad beror reklamationerna på?
Hjälp till att bevara vargen - ta den till en konservator.

Hör ett hundskall, en tidig höstmorgon klinga. Har du sorger nog - har du den stunden inga!
http://www.dengodajorden.se
Användarvisningsbild
Waidmanns_Heil
 
Inlägg: 4678
Blev medlem: 02 sep 2011, 12:15
Ort: Tassemarker

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav greyling » 12 aug 2018, 08:45

Waidmanns_Heil skrev:
greyling skrev:Javisst har man det - lite piller och elände under välja kartor så ska det nog gå bra. men du kanske har varit inne där och sett.

återställ den annars och börja om från början.

Men många är defekta och behöver ett antal reklamationsvändor. Enligt min åf har de haft mängder med reklammationer på A100.

Vad beror reklamationerna på?


I mitt fall att den inte tog laddning resp att skärmen frös. Fick en ny som funkat bra utom att ena batteriet ibland vägras laddning.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 3435
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Dabo » 12 aug 2018, 09:14

Skärmen låstes...... låsdes? På min med. Men efter fabriksåterställning så blev det bra. Räknar med att det behövs varje gång den varit urladdad så länge.

Skickat från min SM-T800 via Tapatalk
Dabo
 
Inlägg: 317
Blev medlem: 28 jun 2013, 09:25

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Bahm » 12 aug 2018, 09:20

MatsT skrev:Zooooooooma in , du har på 300km höjd :D då kommer kartan tillbaka


Han har kanske väldigt stora marker så det behövs vara på den höjden ... :mrgreen: :wink:

*Jag kunde ju inte bara låta bli denna kommentaren ... Sorry .. :lol: )
Se en möjlighet i varje svårighet istället för en svårighet i varje möjlighet.
Användarvisningsbild
Bahm
 
Inlägg: 1173
Blev medlem: 30 sep 2006, 17:29
Ort: Bra stad. Bohuslän

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav greyling » 12 aug 2018, 10:15

Dabo skrev:Skärmen låstes...... låsdes? På min med. Men efter fabriksåterställning så blev det bra. Räknar med att det behövs varje gång den varit urladdad så länge.

Skickat från min SM-T800 via Tapatalk


Om du avsåg min reklamation så var det att skärmbilden frös och låg fast - även om man slog av den - hände under Drevprov - samtidigt lade även halsbandet av (t5). Fick såklart ingen närmare rapport från garmin vad orsaken var. De tycks se oss kunder som ett besvärligt gäng. Värst är nog deras ÅF på att gnälla.

Dessvärre har de som jag ser det en produkt som ännu är svår att klara sig utan.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 3435
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Dabo » 12 aug 2018, 12:57

Bahm skrev:
MatsT skrev:Zooooooooma in , du har på 300km höjd :D då kommer kartan tillbaka


Han har kanske väldigt stora marker så det behövs vara på den höjden ... :mrgreen: :wink:

*Jag kunde ju inte bara låta bli denna kommentaren ... Sorry .. )
Det där skall vara centrala luleå... och det finns både vägar och vatten som borde synas. Blev ingen skillnad när man zoomar ut eller in till min/max.

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk
Dabo
 
Inlägg: 317
Blev medlem: 28 jun 2013, 09:25

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav MatsT » 12 aug 2018, 17:40

Har kortet lossnat ?
45BLASER
#4
Användarvisningsbild
MatsT
 
Inlägg: 4483
Blev medlem: 02 nov 2005, 18:29
Ort: Östersund/Jämtland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Mr X » 12 aug 2018, 18:35

MatsT skrev:Har kortet lossnat ?
Kan nog vara så, ta ur ock sätt tillbaka minneskortet.

Skickat från min ONEPLUS A5010 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Mr X
 
Inlägg: 1814
Blev medlem: 30 nov 2003, 22:08
Ort: Graninge. Västernorrland

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav A-born » 12 aug 2018, 21:22

Själv upptäckte jag nyligen att mitt minneskort var helt dött efter sommarvilan... :(

Minneskortet gick inte ens att hitta på datorn när man försökte öppna upp det.
Slutade ganska snart med att jag fick skaffa ett nytt minneskort och lägga in kartorna på nytt (som tur är finns mina kartor både på USB-sticka och lokalt på datorn)

Så kolla skicket på minneskortet är mitt tips!
Användarvisningsbild
A-born
 
Inlägg: 496
Blev medlem: 11 sep 2014, 09:23
Ort: NV Skåne / Dalarna

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav chuck » 12 aug 2018, 21:49

Båda jag och kompisen råkade ändra "kartdetaljer, av" till "på".
Det gjorde att alla kartor försvann.
Användarvisningsbild
chuck
 
Inlägg: 429
Blev medlem: 05 aug 2006, 15:32
Ort: örnsköldsviks landsbygd

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Tommygun » 13 aug 2018, 01:15

Hittat lösningen ? Min är likadan.... får inte fram ett skit..
Ser hunden och alla waypoints men alla kartor är borta.
Mvh Viktor
Östsibirisk Laika
Användarvisningsbild
Tommygun
 
Inlägg: 973
Blev medlem: 29 aug 2010, 20:19

Re: Garmin alpha 100 visar INGA kartor

Inläggav Dabo » 13 aug 2018, 09:10

Plockade bort batteri och minneskort. Fabriksåterställde och uppdaterade. Nu funkar det bra.

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk
Dabo
 
Inlägg: 317
Blev medlem: 28 jun 2013, 09:25


Återgå till Jaktutrustning och tillbehör

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 14 gäster