Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Moderatorer: PerN, Trond Åsly

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Jämtlasse » 15 apr 2018, 12:07

Fy fan va tråkigt! Kämpa på nu och låt oss få veta hur det går.
/Lars.
Jämtlasse
 
Inlägg: 1327
Blev medlem: 14 nov 2014, 21:51

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Dyngsmäll » 15 apr 2018, 12:13

Riktigt tråkigt detta. Du vet ju att jag, precis som Grin-Olle, inte riktigt gillar vad du gör med gamla vapen, men olagligt är det ju inte någonstans. Vi får väl tro att detta läggs ned innan det går till åtal.
----------------------------------------------------------
Hellre varm och ute än cool och inne...
-Anders Norudde
Användarvisningsbild
Dyngsmäll
 
Inlägg: 5359
Blev medlem: 25 aug 2004, 16:59
Ort: Glesbygden

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 15 apr 2018, 12:48

@Dyngsmäll.
Ja. Hör dig klart och tydligt och som bekant har vi i alla fall den samsynen att vi just har lov att ha olika infallsvinklar. Se mitt svar till GrinOlle.
Ja. Om sunt förnuft,rimlighet och rim&reson råder nu så kommer sannolikt en sådan presumtiv anmälan,om den nu överhuvudtaget görs,leda rakt i papperskorgen. Där den hör hemma.
Om anmälan görs måste givetvis en sådan upprättas,det förstår och respekterar jag till fullo jag med. Men efter en snabbare koll SKALL en sådan anmälan hamna i en papperskorg.
Tillika.
Det är rimligt att vi även har poliser som läser här på Robsoft och om så är fallet står det även till rimlighet att de som vapenintresserade har större insikt i detta än poliser i stort. Det är skäligt.
Om jag i någon form i detta ens hade ansett mig tangera någon gräns för vad som är lagligt,hade jag i det läget lagt ut information om detsamma? Det faller ju som ett ton tegel på sin egen orimlighet,men med det sagt är jag INTE jurist och utger mig heller inte för att vara.

Tyvärr har det ju socialt gått dithän att i princip alla vapenfrågor idag är paria. Dessvärre,så vad vet jag om att det inte skulle kunna göras iaf besvär kring vapnet ifråga.? Å se redan där är isf vållat skada av den det berör och då på ett sätt och under sådana premisser att JAG iaf ser det som totalt och fullständigt oacceptabelt. Komplett oacceptabelt.

Jag vidhåller att vapnet ifråga ÄR och kommer fortsatt VARA betingat licensfritt. Som sagt,finns absolut ingenting i form av det som betraktas som licenspliktigt som är tillverkat efter 1890. Noll och intet,varför den ENDA skäliga slutsatsen därför är att vapnet just ÄR licensfritt. Det blir den enda rimliga konsekvensen.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Qball » 15 apr 2018, 13:02

Fy för den lede :shock:
Hoppas det löser sig för dej. Gillar det du gjort med dina puffror.

Det du beskriver är En av anledningarna till att jag gick ur "SSSF"
Qball
Användarvisningsbild
Qball
 
Inlägg: 1044
Blev medlem: 02 feb 2003, 15:54

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav PeterSundelin » 15 apr 2018, 20:57

Fan så ledsamt! Du har gjort ett storartat jobb på revolvern och den som påstår sig vara intresserad av att polisanmäla dig för det borde ta en titt i såväl lagbok som i spegeln. Uselt agerat!!
När nån besvarar en fråga om en Remington 700 med uppmaningen att köpa en Sauer STR eller en Tikka T3 så dör en söt kattunge!
PeterSundelin
 
Inlägg: 1280
Blev medlem: 04 mar 2004, 11:48
Ort: Sweden

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Luzur » 16 apr 2018, 02:06

Tråkigt att läsa, kan det va svensk avundsjuka som kommit fram igen månntro? :P

Jag personligen har läst dina rapporter med visst intresse, du har bra handlag med metall och förmodligen en mästerverkstad med maskiner, och inte gör det mig nått att du mixtrar med amerikanska dussinpistoler som dessa heller, vore värre om man finge se dig borra och kapa fina lodbössor till "snubnose" och montera kikarsikten på dom och annat tok ;)

Hoppas det går bra för dig iaf, och vem vet, kanske kan det här "brottsmålet" (om det går så långt) lära myndigheter nått nytt om du vinner?
Spännen hanen friskt upp, läggen sedan ivrigt an,
Given fyr, bräcken av, tan pliten uti hand.

http://battleofnarva.ytmnd.com/
Användarvisningsbild
Luzur
 
Inlägg: 698
Blev medlem: 23 feb 2014, 00:54
Ort: Hudiksvall

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 16 apr 2018, 10:31

Mm.
Det var ju just för att jag dels själv ser dessa vapen an som jag gör och dels för att slippa originalnördarnas hjärtflimmer(jaja,ni begriper vad jag menar.. :) ) jag gav mig vid att använda ett sedan tidigare totalförstört exemplar av en Remington NMA.
Men det hjälper tydligen inte förstår jag eftersom jag nu våldfört mig "på en gammal fin Remington",vad jag kommit att förstå. *skakar på skallen*

Mao sitter jag ur det perspektivet uppenbart i en sits där jag oavsett vad jag gör har rumpan bak. Bristen på objektivitet och vidsyn är mig milt sagt påtaglig.
Det var det där med tolerans och respekt för att vi gillar olika...

Men de etiska som estetiska aspekterna av det jag gjort här,och fortsatt lär göra,är mig ärligt av väldigt underordnad karaktär. Låt originalnördarna (märk väl att jag INTE använder begreppet nörd i negativ form,eftersom just nördar-som jag själv-oftast ärligt sagt har roligare. ) fortsätta orera kring det,det berör mig ärligt sagt inte. Deras huvudvärk.

När man däremot försöker sätta stopp för vad jag har för avsikt och vision genom att börja dividera om polis och gud vet vad annat så har det antagit former som jag reagerar över. Som jag SKALL reagera över. Givetvis.

Samma människa har sedan tidigare ondgjort sig högljutt och offentligt kring mitt vara på samma forum. Till den grad att vederbörande kallat mig lögnare med mera offentligt,så visst finns det en del i fatet i sammanhanget sedan tidigare trots att jag aldrig träffat människan ifråga eller haft något egentligt utbyte av densamma. Lögnare är jag tydligen eftersom jag påvisat hur man genom installation av en M3 stoppskruv i en hammare på en Remmy (eller liknande för all del) kan förändra vapnets trycke. Hur man fick ihop den? Inte en aning faktiskt...
Faktum är,vid eftertanke,att människan ifråga inte har delgett ETT enda inlägg av positiv karaktär. Inte bara vad avser mig,utan som helhet. Hela forumet har delgetts epitetet att vara "oseriöst" eftersom inte alla medlemmar tävlingsskjuter inom SSSF´s regi. Så sanningen att säga kan det nog ligga en del i att personen ifråga blivit utslängd från forumet,av just nämnda orsaker-till min kännedom.

Anmärkningsvärt?
Ja,jo. Det kan man säga.

Gräv två gropar sa den vise. Må de.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Dansken » 16 apr 2018, 13:37

Snacka om att ha haft betong i sandlådan....
.30-06 - 112 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13661
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 16 apr 2018, 23:01

Jaja.
Nu släpper vi det och fokuserar på BRA mycket roligare och intressanta grejer! :D

Bild

Det där e en liten grej som jag sett mången Remmy ha skador på. Tom varit helt försvunnet vid tillfällen. Den där lilla rollern är alltså det som pangens hammarfjäder arbetar emot,och när den inte riktigt gör sitt jobb känner man det direkt i hammaren-under förutsättning att man då har ngn referens givetvis.
Upplevelsen med en fungerande roller är verkligen som natt och dag. Med roller som funkar blir hela hammarrörelsen bara mjuk liksom...

Rollern i sig är inte speciellt hård,och dessvärre är inte axeln det heller. Originalaxeln som ni ser liggande intill är EFTER att jag riktat den,och i det då dömt ut den.
Nu då till sakens lösning för...axeln är mycket mycket enkel att ersätta med ngt AVSEVÄRT mycket mer lämpligt,nämligen skänkeln på ett 2mm borr. Det passar bokstavligt rakt i, och med en sådan axeln på plats tror jag ärligt sagt att man mer eller mindre kan glömma bort den där axeln sen.

Adderade lite mer material till hammaren med svetsen. Om det var något på den här pangen som var verkligen misshandlat så var det just hammaren. Inte bara nerslipad i anslagspunkten mot tändhattarna utan även med avbruten,och ditsvetsad av samma "expert" som gjort deaktiveringen antar jag,sporre.
Sanningen att säga..man skulle nog fixat fram en ny hammare,men i det att jag snackat lite med David på Lodgewood om det så...restade för tiden. Jaja,svetsen funkar ju det med i de lägena.

Nä. Det här blev väl käckt i ljuset av utgångspunkt tycker jag. Nu är det bara småsaker kvar känns det som,framför allt det där "seglet" då. Faktiskt svarvat en plugg som passar i originaluttaget för plungern som pressar ner kulorna i cylindern. Tanken då att arbeta ut ifrån det med seglet.
Får se var det landar.

På det har det där helt SANSLÖST vackra gamla ek trä´t landat! :shock: Oj oj oj oj.. Jaja. Om inte annat kommer pangen begåvas med stockar som fanimig är ett BRA stycke äldre än vad pangen i sig är.

Om ngn VET med sig ett bra sätt att sätta finish till stenhård sk sjö ek med ca 500år i ryggen...please voice up.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 17 apr 2018, 21:29

Bild

Ok. Så detta är då "sjö ek". Eller "svart ek". I detta fallet bara planat på bandputsen.

Bild

Detta så andra sidan,fast med ett lager olja.

Bild

Bild

På gott och ont hade materialet ngr kapslade torrsprickor. Dessa fyllde jag med en blandning av slipdamm och superlim. Samma med att nu få stockarna till absolut passning,jag tog ur så "halvmånen" för respektive stock dels passade och dels sluttade såpass att den låste.
Därefter superlimmade jag fast respektive stycke mot greppramen,å sen klev jag bara på.
Sista vändan här då gjord med 400 papper och olja.

JÖSSES va hårt detta materialet är! :shock: :shock: Var ju så man tyckte synd om sågklingan vid tillfälle!

Bild

Så till sist en bild med MASSIVA mängder olja i ambition att ge en uppfattning om hur det hela skulle se ut med klarlack.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Argo 9,3 » 21 apr 2018, 12:05

Snyggt jobbat. Jag är avundsjuk på hur du får till det. Jag skulle inte lacka svarteken bara olja. Men det är min uppfattning :mrgreen:
Hoppas att det inte blir fler efterslängar för dig :evil: :evil: :evil:
Argo The Redneck Reloader
Användarvisningsbild
Argo 9,3
 
Inlägg: 1057
Blev medlem: 30 nov 2010, 21:31
Ort: Väddö

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 25 apr 2018, 02:21

Tack.
Nä,den biten e redan passerad. De har fått linolja+terpentin. Bra där.

Sitter å smider på idéer kring det med laddram fortsatt och fan vet om jag inte kan få till det med samma lösning vi hittar på Whitney och Rogers&Spencer.
Hm.
Jaja. Lär visa sig.


Sen..

Bild

...had to happen :mrgreen: . Å med den hemma blir det åka av,det kan jag lova!

Bild

Var noga med att hitta mig geväret,inte karbinen. Å i ett vettigt skick vs pengar... Inhandlad i Frankrike givetvis,var annars. Men se..nu skall det mekas lite här va...
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav nickson » 25 apr 2018, 05:52

Följer med intresse!
Den som spar han har, men inte så roligt..........
Användarvisningsbild
nickson
 
Inlägg: 3214
Blev medlem: 01 apr 2011, 08:09
Ort: Fryksdalen

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 25 apr 2018, 13:35

:D :D

Kan avslöja redan nu att min grundtanke med Chassen e att ta ur låda och pipa,i oförstört skick,göra vid de till det bästa av min förmåga och sedan sänka ner detta i en för ändamålet modifierad Sako stock.
Sen blir det 3-9 ggr glas på det,på ngt finurligt sätt infäst då.

Aldrig tagit i ett Chassepot tidigare ens,så detta skall bli en trevlig överraskning hoppas jag! Grundtanken är alltså att skapa en "modern" shooter (tänker ergonomi och glas nu då) baserad i gammal teknik för...skall vi kallad det medium avstånd.?
300 meter och upp.

Läst på så gott jag nu kan om Chassepot,framför allt då om de tekniska sidorna av det,och gör fortsatt. Finns MASSOR online och det är som vanligt när det handlar om internet i grunden en fråga om hur mkt av det som skrivs man kan ta till hjärta.

Men alltså. Bort med alla band kring pipa osv åsså bädda ner det hela så solitt det bara går i en Sako stock. Skall bli en intressant utmaning. Tanken är då GIVETVIS att kunna återinstallera låda och pipa i originalstocken närhelst så passar mig. Just därför skall ALL ev skärande bearbetning kunna motiveras in absurdum innan ngn sådan ens tänks på.

I detta har jag grunnat mkt på bruk av pellets,som jag ju tagit upp redan tidigare. Poängen e,som jag ser det,att 3st 30grain man limmar ihop och tillika limmar kula på plats osv BORDE kunna ge helt hylslös ammunition.
Men som sagt,så långt bara en tanke men..är just därför jag försökt hitta ngn i Sverige som om inte annat kan ta hem lite pellets. Jaja. Vi får se var det slutar.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Re: Remmy 1858. Om hur vi ser annorlunda.

Inläggav Racing » 06 maj 2018, 13:46

Verkar ha stött på patrull lr ngt liknande med att få hit den där Chassen från Franrike,så i väntan på Godot köpte jag en till.

Bild

Bild

Bild

Denna ggn en målad marinvariant.
Racing
 
Inlägg: 144
Blev medlem: 21 nov 2017, 14:04

Föregående

Återgå till Svartkrut

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster