Vilket viltkött har ni på julbordet?

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: Fritz Kraut, taxen

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav greyling » 14 dec 2016, 00:32

nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 4071
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav Måsmacka » 14 dec 2016, 00:33

@ puts&studs

Du får mer än gärna dela med dig av receptet på whiskygravad rådjursfilé! :D
Medlem i N.T.K - NioTreKlubben
Användarvisningsbild
Måsmacka
 
Inlägg: 2083
Blev medlem: 22 sep 2006, 20:46
Ort: Småland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav jagarndamp » 14 dec 2016, 04:00

greyling skrev:nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.

Dubbelmald kalv?


Användarvisningsbild
jagarndamp
 
Inlägg: 8016
Blev medlem: 01 mar 2012, 09:24
Ort: Finland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav Ingvar » 14 dec 2016, 06:02

jagarndamp skrev:
greyling skrev:nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.

Dubbelmald kalv?




Kan han månne mena köttfärs från tvillingkalvar?

Skickat från min D6603 via Tapatalk
Jagar i Västerbotten & Värmland.
Medlem i 550 grain - klubben.
Användarvisningsbild
Ingvar
 
Inlägg: 25408
Blev medlem: 17 nov 2002, 12:08
Ort: Hemmavid

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav greyling » 14 dec 2016, 09:10

jagarndamp skrev:
greyling skrev:nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.

Dubbelmald kalv?




Ja man maler två kalvar samtidigt.

Nej då. Man maler köttfärsen två ggr såklart. Wallenbergare ska vara väldigt finmalda. Går med en robust matberedare men det är lätt att bränna den.
Greyling
Användarvisningsbild
greyling
 
Inlägg: 4071
Blev medlem: 09 nov 2009, 22:47
Ort: Jagar nära Fjollträsk och i Jämtland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav darkness » 14 dec 2016, 09:37

Här bli det Köttbullar på älgfärs, tjälknul och gravad älgfilè
Brno ZKM 451 Modell 1 .22LR (1947)
Husqvarna 1651 358 Norma Magnum. (1961)
Tikka T3 Lite .308 Win - Stalon Whisper Magnum (2014)
ATA Arms Neo Synthetic Halv Automat Kal 12. (2016)
Beeing on a different path, doesn`t mean you`re lost.
Memento vivere.
Användarvisningsbild
darkness
 
Inlägg: 540
Blev medlem: 18 okt 2009, 13:34
Ort: Bollstabruk Västernorrland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav börje » 14 dec 2016, 15:07

Tjälknöl på älg, älgköttbullar, rökt älgkött.
Jakt är livet
Våga Vägra Varg!!
Finnstövaren Kempin Maija
Grållorna Körttilakian Ella (RIP), Karpaasin Marta o Karpaasin Zazza
Vähäsalon Penni (RIP)
Ordförande i Gnist´s beundrarskara
Ät inte den gula snön!
Wåga Wägra Hen
Användarvisningsbild
börje
 
Inlägg: 53412
Blev medlem: 16 aug 2004, 02:04
Ort: Finland, West Coast

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav balo » 14 dec 2016, 15:51

Älgköttbullar
Älgleverpastej
Vildsvinsskinka
Rökt rådjursbog
Kokt saltrulle av älg
Gingravad rådjursfilé (ytter och inner)
/balo
Användarvisningsbild
balo
 
Inlägg: 733
Blev medlem: 06 nov 2003, 12:17
Ort: Västergötland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav börje » 14 dec 2016, 15:53

ytter? SADEL FÖR HELSKOTTA :twisted: :wink:
Jakt är livet
Våga Vägra Varg!!
Finnstövaren Kempin Maija
Grållorna Körttilakian Ella (RIP), Karpaasin Marta o Karpaasin Zazza
Vähäsalon Penni (RIP)
Ordförande i Gnist´s beundrarskara
Ät inte den gula snön!
Wåga Wägra Hen
Användarvisningsbild
börje
 
Inlägg: 53412
Blev medlem: 16 aug 2004, 02:04
Ort: Finland, West Coast

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav sevehem » 14 dec 2016, 16:04

Vildsvinsskinka och älgköttbullar, sedan skall naturligtvis julharen skjutas på juldagen. Denna avnjuts som fondue efter att den hängmörats precis som allt annat kött, inte på någon ladugårdgavel...

Gud vad denna tråden gjorde mig hungrig!
Söker kombipipset till Antonio Zoli Delfino, kaliber är av sekundär betydelse men klass1 är ett plus
Användarvisningsbild
sevehem
 
Inlägg: 1864
Blev medlem: 14 jun 2013, 21:20
Ort: Varberg

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav balo » 14 dec 2016, 23:49

börje skrev:ytter? SADEL FÖR HELSKOTTA :twisted: :wink:

Jaja, gingravad rådjursfilé och gingravadurbenadrådjurssadel dådå... 8)
/balo
Användarvisningsbild
balo
 
Inlägg: 733
Blev medlem: 06 nov 2003, 12:17
Ort: Västergötland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav jagarndamp » 15 dec 2016, 04:32

greyling skrev:
jagarndamp skrev:
greyling skrev:nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.

Dubbelmald kalv?




Ja man maler två kalvar samtidigt.

Nej då. Man maler köttfärsen två ggr såklart. Wallenbergare ska vara väldigt finmalda. Går med en robust matberedare men det är lätt att bränna den.

Jisses, måste ju bli puré


Användarvisningsbild
jagarndamp
 
Inlägg: 8016
Blev medlem: 01 mar 2012, 09:24
Ort: Finland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav puts&studs » 13 jan 2019, 22:13

Måsmacka skrev:@ puts&studs

Du får mer än gärna dela med dig av receptet på whiskygravad rådjursfilé! :D


Bättre sent än inte alls! Vågar mig på ett trådlyft.

Upp till ca 1kg kött, dvs fungerar fint med utskuren ytterfilé.

8-10 enbär
2krm rosmarin
2msk grovt salt (utan jod, köttet blir grått annars)
2msk socker
1tsk grovt malen svartpeppar
6cl whisky (ej rökig single malt)

1. Krossa enbär, rosmarin, salt, peppar och socker.
2. Häll spriten i en påse och doppa köttet.
3. Tag upp köttet och mosa in kryddorna, lägg sedan tillbaka i påsen.
4. Låt ligga i kylen i tre dagar, vänd efter halva tiden.
5. Njut
And that's the way it is
Användarvisningsbild
puts&studs
 
Inlägg: 2074
Blev medlem: 15 jul 2009, 18:30
Ort: Halland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav Måsmacka » 14 jan 2019, 08:57

Skönt trådlyft, haha!

Tack för receptet, ska prövas!

Skickat från min SM-G925F via Tapatalk
Medlem i N.T.K - NioTreKlubben
Användarvisningsbild
Måsmacka
 
Inlägg: 2083
Blev medlem: 22 sep 2006, 20:46
Ort: Småland

Re: Vilket viltkött har ni på julbordet?

Inläggav Ingvar » 14 jan 2019, 10:10

jagarndamp skrev:
greyling skrev:
jagarndamp skrev:[quote="greyling"]nöjer mig med revben av vildsvin.

kanske älgkalvköttbullar med mycket grädde i, dubbelmalda. Som Wallenbergare men köttbullar. Lite för gott bara.

Dubbelmald kalv?




Ja man maler två kalvar samtidigt.

Nej då. Man maler köttfärsen två ggr såklart.
Wallenbergare ska vara väldigt finmalda.
Går med en robust matberedare men det är lätt att bränna den.

Jisses, måste ju bli puré

[/quote]

har lärt mig att sådan "malning" bara är till för folk med dålig tandstatus, dvs tandlösa småbarn och pensionärer utan tänder.
- via Tapatalk
Jagar i Västerbotten & Värmland.
Medlem i 550 grain - klubben.
Användarvisningsbild
Ingvar
 
Inlägg: 25408
Blev medlem: 17 nov 2002, 12:08
Ort: Hemmavid

Föregående

Återgå till Jägarkäk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst