Habermas skrev:Ser gott ut!
Du borde prova att laga mat sous vide om du har fått upp smaklökarna för låga temperaturer. Angående grönsakerna, så behöver de flesta tillagas på ca 84 grader för att bli färdigkokta. Om du har legat på den temperaturen så spelar koktiden inte så stor roll. Jag brukar köra den första färskpotatisen på 83 grader i några timmar. Det blir riktigt gott och mer eller mindre fail safe.
Du vet vad jag tycker om sous vide, så som det används av vuxna som försöker lära sig laga mat på flashigt sätt är det förkastligt. Så som sous vide används av denna grupp vuxna är inget annat än att gå över ån efter vatten bara för att hälla ut sina ingredienser i vattnet på andra sidan ån. Det finns absolut ingen poäng alls med att långlaga råvaror som blir färdiga på ett kick av normal tillagningsvärme men det finns en klar poäng med att inte göra det för att man förstör sådan råvara med lång tillagningstid.
Sen finns det poänger med sous vide men de poängerna är inte det som de vuxna som försöker lära sig laga mat på ett flashigt sätt är medvetna om och försöker uppnå utan det handlar om någon skruvad poäng om att koka färskpotatis i timmar och tro att den blir bättre av det än att kokas på sedvanligt sätt. Din potatis smakar säkert bra men det är larvigt att laga potatis i timmar om det inte finns en annan råvara som tar upp tiden för att bli tillagad på erforderligt sätt, och filé eller dylikt i sous vide är inte erforderligt sätt att tillaga sådant kött på.