Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Här kan ni diskutera om lite vad som helst.

Moderatorer: Trond Åsly, PerN

Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav boss-65 » 08 feb 2016, 09:40

Jag har sett en del trådar i ämnet men de verkar vara "döda",,,
Har någon hittat på någon bra lösning och kan förklara hur


Skickat från min iPad med Tapatalk
boss-65
 
Inlägg: 108
Blev medlem: 29 okt 2011, 07:54

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Roleinwe » 08 feb 2016, 17:13

Här finns 3,9 funkar med W10
http://quickload.co.uk/
Roleinwe
 
Inlägg: 52
Blev medlem: 12 jan 2013, 18:04
Ort: Västbo Småland

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav boss-65 » 09 feb 2016, 17:57

Då är det billigare att en gammal dator å plugga in sitt gamla program,,,


Skickat från min iPad med Tapatalk
boss-65
 
Inlägg: 108
Blev medlem: 29 okt 2011, 07:54

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav darkness » 09 feb 2016, 18:03

boss-65 skrev:Jag har sett en del trådar i ämnet men de verkar vara "döda",,,
Har någon hittat på någon bra lösning och kan förklara hur


Skickat från min iPad med Tapatalk

Nä inte på en ren installation. Måste köra in de på en äldre version av windows först och sen uppgadera. Annars är det att köpa nytt.
Brno ZKM 451 Modell 1 .22LR (1947)
Husqvarna 1651 358 Norma Magnum. (1961)
Tikka T3 Lite .308 Win - Stalon Whisper Magnum (2014)
ATA Arms Neo Synthetic Halv Automat Kal 12. (2016)
Beeing on a different path, doesn`t mean you`re lost.
Memento vivere.
Användarvisningsbild
darkness
 
Inlägg: 454
Blev medlem: 18 okt 2009, 13:34
Ort: Bollstabruk Västernorrland

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Dansken » 09 feb 2016, 18:16

Det var busenkelt att få QL att funka med win10:
Jag drack 2 koppar kaffe ungefär...
Medans tecno fixade det under tiden :wink:
Sen sa jag som andra när man har fixat ett drilling trycke: det var ju inte så svårt :mrgreen:
.30-06 - 112 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13691
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Victor__ » 10 feb 2016, 00:32

Du menar det felmeddelandet som kommer i slutet på installationen?

/Victor
Browning Bar Mk3 .308 Winchester - Meopta Meostar R1 1-4x22 K-Dot / Meopta Meostar R1r 3-12x56
Marlin 1895 Guide Gun .45-70 Government - Aimpoint Micro H1 2MOA
Ruger 10/22 .22LR - Bushnell Rimfire 3-9x32
Mauser M/96 6,5x55
Classic 2000 12/76
Victor__
 
Inlägg: 524
Blev medlem: 31 jul 2012, 20:08
Ort: Örebro

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav boss-65 » 10 feb 2016, 17:22

Yes, det lilla meddelandet är fan så retsamt,,,


Skickat från min iPad med Tapatalk
boss-65
 
Inlägg: 108
Blev medlem: 29 okt 2011, 07:54

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Victor__ » 10 feb 2016, 18:04

När meddelandet kommer upp, tryck Ctrl+Alt+Delete och avsluta installationsprogrammet, därefter ska QL fungera som vanligt. Har för mig att det var så jag gjorde.

/Victor
Browning Bar Mk3 .308 Winchester - Meopta Meostar R1 1-4x22 K-Dot / Meopta Meostar R1r 3-12x56
Marlin 1895 Guide Gun .45-70 Government - Aimpoint Micro H1 2MOA
Ruger 10/22 .22LR - Bushnell Rimfire 3-9x32
Mauser M/96 6,5x55
Classic 2000 12/76
Victor__
 
Inlägg: 524
Blev medlem: 31 jul 2012, 20:08
Ort: Örebro

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Roleinwe » 10 feb 2016, 18:07

Här finns en förklaring till hur man installerar 3.6 3.8 på Win10

http://www.neconos.com/QuickLOAD-Windows%2010.htm

Hoppas länken funkar/Leif
Roleinwe
 
Inlägg: 52
Blev medlem: 12 jan 2013, 18:04
Ort: Västbo Småland

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav darkness » 11 feb 2016, 19:34

Victor__ skrev:När meddelandet kommer upp, tryck Ctrl+Alt+Delete och avsluta installationsprogrammet, därefter ska QL fungera som vanligt. Har för mig att det var så jag gjorde.

/Victor

Har provat det där också, och för min del funkade det inte. Gjorde om installationen och funka ändå inte.
Brno ZKM 451 Modell 1 .22LR (1947)
Husqvarna 1651 358 Norma Magnum. (1961)
Tikka T3 Lite .308 Win - Stalon Whisper Magnum (2014)
ATA Arms Neo Synthetic Halv Automat Kal 12. (2016)
Beeing on a different path, doesn`t mean you`re lost.
Memento vivere.
Användarvisningsbild
darkness
 
Inlägg: 454
Blev medlem: 18 okt 2009, 13:34
Ort: Bollstabruk Västernorrland

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Victor__ » 12 feb 2016, 02:47

darkness skrev:
Victor__ skrev:När meddelandet kommer upp, tryck Ctrl+Alt+Delete och avsluta installationsprogrammet, därefter ska QL fungera som vanligt. Har för mig att det var så jag gjorde.

/Victor

Har provat det där också, och för min del funkade det inte. Gjorde om installationen och funka ändå inte.
Fan va segt! Då vet jag tyvärr inte riktigt vad du skulle kunna göra... :?

/Victor
Browning Bar Mk3 .308 Winchester - Meopta Meostar R1 1-4x22 K-Dot / Meopta Meostar R1r 3-12x56
Marlin 1895 Guide Gun .45-70 Government - Aimpoint Micro H1 2MOA
Ruger 10/22 .22LR - Bushnell Rimfire 3-9x32
Mauser M/96 6,5x55
Classic 2000 12/76
Victor__
 
Inlägg: 524
Blev medlem: 31 jul 2012, 20:08
Ort: Örebro

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Blaser338 » 13 feb 2016, 17:34

darkness skrev:
Victor__ skrev:När meddelandet kommer upp, tryck Ctrl+Alt+Delete och avsluta installationsprogrammet, därefter ska QL fungera som vanligt. Har för mig att det var så jag gjorde.

/Victor

Har provat det där också, och för min del funkade det inte. Gjorde om installationen och funka ändå inte.


Prova med att kopiera skivan som en ISO fil. Sedan monterar Du ISO-filen på Din HDD och installerar från den
Blaser R93 Luxus, Blaser R93 Offroad Professional.
Pipor: 22lr,222Rem,6,5x55,30-06,338WM,416RM,458WM
Blaser BBF 95 Kombi kaliber 12/76 o 30-06
Simson Suhl Bock
Zeiss: Varipoint 1,5-6x42, 2,5-10x50, Victory 3-12x56, Meopta 3-12x50, SuB 4-16x50
Walther55
Blaser338
 
Inlägg: 6527
Blev medlem: 11 jul 2008, 18:00
Ort: SKÅNE

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Ivarsson » 15 feb 2016, 16:15

Ett hett alternativ är att köra QL på en virituell maskin med WinXP.
Vetgirig noob
Användarvisningsbild
Ivarsson
 
Inlägg: 223
Blev medlem: 12 apr 2012, 16:22

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav BBW » 26 mar 2016, 12:49

Uppgraderade fran W8.1 till W10 idag. Räknade med trubbel för mitt QL 3.6 och det fungerade inte efter uppgraderingen. Avinstallerade QL helt i "kontrollpanelen" och gjorde även "delete" pa desktopens QL icon. Installerade sedan om QL 3.6 pa nytt.

Det gick, till min förvaning, helt utan problem. Allt fungerar som tidigare, även Quicktarget fungerar.
Böse böse Wikinger
BBW
 
Inlägg: 91
Blev medlem: 25 jun 2007, 10:16

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav darkness » 26 mar 2016, 13:15

BBW skrev:Uppgraderade fran W8.1 till W10 idag. Räknade med trubbel för mitt QL 3.6 och det fungerade inte efter uppgraderingen. Avinstallerade QL helt i "kontrollpanelen" och gjorde även "delete" pa desktopens QL icon. Installerade sedan om QL 3.6 pa nytt.

Det gick, till min förvaning, helt utan problem. Allt fungerar som tidigare, även Quicktarget fungerar.

När man kör på uppgradering så går det, men inte på en ren installation. Någon har lyckats, men desto fler har misslyckats.
Brno ZKM 451 Modell 1 .22LR (1947)
Husqvarna 1651 358 Norma Magnum. (1961)
Tikka T3 Lite .308 Win - Stalon Whisper Magnum (2014)
ATA Arms Neo Synthetic Halv Automat Kal 12. (2016)
Beeing on a different path, doesn`t mean you`re lost.
Memento vivere.
Användarvisningsbild
darkness
 
Inlägg: 454
Blev medlem: 18 okt 2009, 13:34
Ort: Bollstabruk Västernorrland

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Faidros » 26 mar 2016, 13:40

Ivarsson skrev:Ett hett alternativ är att köra QL på en virituell maskin med WinXP.


Så kör jag, å utan nätverk å skit, så den uppgraderar aldrig XP elelr dyligt så inget förstörs.
Men tänkte köpa 3.9 framöver, vill ha alla uppdaterade krut å kulor.
------------------
Kniv, puffra och en hatt.
Användarvisningsbild
Faidros
 
Inlägg: 3087
Blev medlem: 13 nov 2007, 11:18
Ort: Skogen

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav sweanbrown » 26 mar 2016, 16:12

Ett sätt som fungerar är att först installera 3.6 och när felmeddelandet kommer avsluta programmet i aktivitetshanteraren (ctrl alt del) som någon skrev. Därefter startar man INTE programmet utan uppgraderar direkt till 3.8. Detta har fungerat på tre Windows 10-datorer hos mig.

Skickat från min C6903 via Tapatalk
Användarvisningsbild
sweanbrown
 
Inlägg: 1209
Blev medlem: 09 sep 2005, 18:18
Ort: Skåne

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav 4speri » 28 mar 2016, 19:39

Ha. Det senaste knepet fungerade för att få in min 3.6 i win10. Du kan jag låta min gamla laptop gå i graven.
4speri
 
Inlägg: 610
Blev medlem: 12 nov 2013, 18:51

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav Anders Ö » 28 mar 2016, 21:30

Om man har V3.3, är det kört då..?
EGNA undersökningar är bättre än andras teorier.
Alternativa Lösningas Mästare.... ;-)

Plåtbiten video . Sök på Plåtbiten/Rävpipa på youtube.
Vill ni köpa Rävpipa, Plåtbiten, så skicka ett PM
A.Ö
Användarvisningsbild
Anders Ö
 
Inlägg: 5236
Blev medlem: 31 jan 2002, 21:01
Ort: Hagsta Sweden Född 69

Re: Någon lösning på QL-problemet vs win10??

Inläggav sweanbrown » 30 mar 2016, 17:19

Om man har version 3.x gör man likadant. Uppgraderingen till 3.8 fungerar på version 3.0-3.6.
/Hälsningar från sjörövarbukten
Användarvisningsbild
sweanbrown
 
Inlägg: 1209
Blev medlem: 09 sep 2005, 18:18
Ort: Skåne

Nästa

Återgå till Allmän diskussion om handladdning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst