MagnetoSpeed mod ghetto

Här kan du skapa ett raportage om ditt pågående projekt. Det kan vara en ny stock eller kanske ombyggnation av ett helt vapen. Alla trådar skall dock innehålla bilder på ditt projekt.

Moderatorer: taxen, Kari Lindström, potatiskastare, Trond Åsly, mecke, Stefan.K, Ulrik, Fritz Kraut, PerN, Robban

Kategoriregler
Trådar som skapas här skall vara ett pågående projekt som man själv bedriver. Dvs. Inga trådar som innehåller en fråga osv. En projekttråd skall även innehålla en bild eller gärna fler. Trådar som inte uppfylller dessa enkla regler kommer raderas utan förvarning!.

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 24 sep 2019, 07:58

Fält skrev:Det räcker nog fint att bara lagra timer värdet från en timer interrupt så länge som processorn inte har för mycket att göra, men det normala sättet är att använda en input capture istället för en vanlig interrupt...


Ja, det var det jag avsåg. Dvs ett vanligt interrupt för första pulsen sätter upp "capture interrupt" och den andra pulsen "fångas" med ett dylikt och klockar in räknarvärdet i registret. uC:n har bara en sådan interrupt, men det räcker då. Osäkerheterna är inte i tiden det tar att sätta upp avbrottet i första delen (nolla register osv.), det tar iofs tid men den är deterministisk, utan tiden det tar att avbryta pågående instruktion. Både för första avbrottet och det andra. Om jag inte missminner mig så kan en insn på 328p ta mellan en och fyra klockcykler och eftersom avbrottet inte triggas förrän efter instruktionen är färdig så blir det en variabilitet.

1us i upplösning räcker dock inte. Det blir ~3 m/s i de farter vi talar om. Nu fungerar det ändå med 1 i prescaler eftersom man kan räkna i > 4ms med 16MHz klocka och 16 bitars register. Och tiden mellan sensorerna här som mest ca 1ms vid 300 m/s. Så vi kan dra nytta av den fulla upplösningen.

Så, jag tror inte vi behöver något busy-waitande? (Jag förstod inte den delen i ditt resonemang.) Men tack för erbjudandet om samarbete. Jag har dock redan skrivit kod som fungerar när jag räknar pulspbredder från min funktionsgenerator som test, så det skall vara en smal sak att flytta över. Som vanligt lär det ta längre tid att bygga ihop grejjen fysiskt, än att programmera den. ;)

(Fö kul att det här projektet har fått mig att lära mig hur jag laddar in en arbitrary waveform på min fkn-generator s.a. jag kan sitta vid lab-bänken och köra fullskaletester utan att behöva skjuta i källaren. Så jag kan både simulera kretsar i LTSpice med riktig vågform, för att sedan provköra den riktiga kretsen i bänk. Och naturligtvis fånga och vågformen med billigt (!) digitalt lagrings-oscilloskop Det är inte åttiotalet längre! ;))
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 24 sep 2019, 10:40

Du har allt rätt, det blir lite dåligt med 0.5-1uS upplösning, men som sagt så är det inget bekymmer att köra klockan snabbare.
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 24 sep 2019, 12:05

Min tanke med att använda input capture interrupten för den första sensorn är för att slippa ta hänsyn till allt som sker vid en interrupt. Det är ganska många cykler och det kan skilja beroende på vilken kompilator eller kanske med vilka kompilatorinställningar som används. Man riskerar att interrupt fördröjningen ändras när man kompilerar om med en ny version av kompilatorn!

Vad jag förstår så är arduino kompilatorn baserad på AVR-gcc som sparade undan alla register oavsett vad man gjorde i subrutinen. Vad jag förstår så kan vissa andra kompilatorer spara undan det som annars skulle bli förstört av koden i subrutinen, så beroende på koden i subrutinen så blir interrupt fördröjningen olika. AVR-gcc kanske har blivit bättre, men det skulle vara skönt att slippa ta hänsyn till det.

När man hanterar en interrupt i assembler så är det upp till en själv att spara undan det som finns i registren, så interrupt koden börjar köras mycket snabbare. Men man måste själv ta backup på alla register som man kommer använda för att kunna återställa dem innan man lämnar interrupt subrutinen.

Genom att använda sin input capture interrupt så har man redan tiden lagrad innan man kommer in i subrutinen och vi kan sedan undvika interrupts helt med en busy loop under resten av mätningen.

Ett alternativ som jag tror att fungera bra är att koppla både sensor1 och sensor2 till ICP pinnen men att inte aktivera interrupten för input capture. Istället så kopplar man ÄVEN sensor1 till INT0 och sensor2 till INT1 (eller någon av pin change intterupt pinnarna) och aktiverar de interrupterna. Man har då ett klockslag att gå på direkt när man kommer in i interrupten och interrupt rutinerna behöver bara sortera tiderna i varsin hög för sensorerna och sätta lite flaggor så att man kan hålla koll på falsktriggningar.
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 24 sep 2019, 15:33

Fält skrev:Min tanke med att använda input capture interrupten för den första sensorn är för att slippa ta hänsyn till allt som sker vid en interrupt. Det är ganska många cykler och det kan skilja beroende på vilken kompilator eller kanske med vilka kompilatorinställningar som används. Man riskerar att interrupt fördröjningen ändras när man kompilerar om med en ny version av kompilatorn!

[...]



Ah, ja, allt detta är bra påpekanden. Men jag avser att sid-steppa dem genom att helt enkelt mäta i bänk. Det är sant att det blir svårt att räkna sig till vilken fördröjning det blir, men jag tror den blir (mer eller mindre) deterministisk, så jag tänkte sätta upp mot funktionsgenerator och helt enkelt mäta mig fram till vad den blir, för att sedan subtrahera den från beräkningen (dvs som viken kalibreringskonstant som helst).

Först om det inte går, så är det dags att ta fram storläggan. ;) Eller kanske gå till extern räknare och oscillator precis som de skriver i patentet och bara läsa resultatet från denna.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 07 okt 2019, 09:00

Har ägnat veckan mest åt att hosta, men inte legat helt på latsidan. (Nedanstående är väl intressant för ungefär en person, men för att vara komplett... :))

Lade ganska mycket tid på att använda en Arduino Nano direkt för att räkna. Med tungan rätt i munnen så skulle man precis fått tillräcklig noggrannhet. Det finns en räknare som kan räkna tillräckligt stora tal med 62,5ns cykeltid. Med osäkerheter och variabilitet i avbrott osv. så skulle det ändå gå att få noggrannhet (översatt) bättre än 1 m/s. Men det var en massa som störde, så efter mycket botaniserade i databladet (bara lite tunnare än "Krig och Fred") och jag stängt av det ena och det andra, så var det dags att evaluera:

count-vs-time.jpg


Det här skulle alltså blivit en rak linje där jag kunde sett var den skar y-axeln så jag kunde räknat ut "tomgångstiden" innan räknaren började räkna för att kalibrera.

Men den blev ju allt annan än rak... Ridå...

Nåväl, jag hade beställt delar för att bygga en egen extern räknare pss som MagnetoSpeed själva beskriver i patentet. Så då fick det bli så.

Jag har inte ritat kretschema (för det tar för lång tid, och jag tycker inte det är så roligt direkt), men i korthet så är det alltså en komparator som tar vågformen in från sensorn och gör om den till fyrkantvåg genom att jämföra den mot inställd nivå (ställs in med potentiometer). Precis som patentet.

Sedan så följer en "trigger"-krets som startar en signal på den första sensorns negativa flank (den är skarpare av någon anledning), och sedan stoppar signalen på den andra sensorns negativa flank (alltså när den går ner igen efter att ha varit hög). Denna signal används för att starta och stanna en 16-bitars räknare som klockas av en 16MHz klockgenerator.

Alla dessa kretsar styrs sedan av en Arduino Nano som dels återställer räknare och triggkrets innan "skott" och sedan läser ut resultatet från räknaren (två läsningar om åtta bitar i taget). Arduinon triggas av ett interrupt (avbrott) från trigger-kretsens signal (på den negativa flanken så är ju mätningen avslutad).

Trigger-kretsen är jag lite nöjd med själv, eftersom den är ett äkta vackert ful-hack. Jag vill ju trigga på den negativa flanken på signalen från sensorn. Den skall alltså först gå hög, men det struntar vi i, för att sedan reagera när den går låg igen. Man kan göra det här med en tillståndsmaskin som man implementerar själv, men jag tog istället två JK-vippor som var klockade på den negativa flanken. Istället för att använda JK-ingångarna så är dessa istället fasta, och jag matar in sensorvärdet till JK-vippans klocka istället. Då måste jag ha en kapsel till eftersom jag behöver två ingångar, men, det är ett litet pris att betala. Sedan så kombinerar jag bara utgångarna från JK-vipporna med en NAND-grind för att få min räknaraktiverings-signal (som är aktiv låg, därav NAND). Hur återställer jag JK-vipporna då? Jo, med samma signal som ändå nollar räknaren. Denna kör jag helt brutalt från Arduinon.

Äkta fulhack mao!

Så här är bänkuppställningen (kör m fyrkantvåg från fkn-generator). Och den fungerar! (Nåja, dåliga breadboards ger en del glapp). Så nu återstår att löda ihop alltihop på en bit kretskort. Fixa alla fel som ofrånkommligen uppstår då, fixa matningsspänning (batteri), programmera hela skiten så att den blir användbar, samt montera och prova.

Extern-räknare.jpg


(Kisar man riktigt noga så kan man se att fkn-generatorn på oscilloskåpet är inställd på 207 us och det är precis vad vi räknar också. (Räknar med full noggrannhet, men visar bara us på LED-displayen.)

Watch this space...
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 07 okt 2019, 12:56

lasse-a skrev:Har ägnat veckan mest åt att hosta, men inte legat helt på latsidan. (Nedanstående är väl intressant för ungefär en person, men för att vara komplett... :))


Jag tyckte att det var mycket intressant.

Jag är lite förvånad över att det var så mycket som skiljde mellan mätningarna med den externa interrupten. Även om jag kanske inte tycker att det är rätt metod så trodde jag att det skulle fungera att kompensera för lagget så som du tänkte göra. Man kan ju undra vad den gjorde all den tiden.

Körde du 16 bitars timern utan så att timern räknade till 0xFFFF på ungefär fyra millisekunder för att sedan börja om?

Den externa räknaren och triggerkretsen skapar en del möjligheter då det inte kräver att datorn har exakta räknare. Men det blir ju lite mer att bygga.

Min tanke var som jag beskrev att använda input capture funktionen i AVR chippet för att initiera mätningen och att sedan gå över till en busy loop som läser den andra ingången direkt. Datorn är då helt låst tills den får in den andra signalen eller tills man når ett maxvärde och ger upp. Det fungerar också fint utan prescaler för maximal upplösning.
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 07 okt 2019, 13:10

Fält skrev:Jag tyckte att det var mycket intressant.


Ja, det var väl dej jag tänkte på... ;)

Fält skrev:Jag är lite förvånad över att det var så mycket som skiljde mellan mätningarna med den externa interrupten. Även om jag kanske inte tycker att det är rätt metod så trodde jag att det skulle fungera att kompensera för lagget så som du tänkte göra. Man kan ju undra vad den gjorde all den tiden.


Jag med. Jag tror jag stängde av allt, men till sist så orkade jag inte hålla på med det mer. Särskilt som det alltid varit fullösningen (se nedan).

Fält skrev:Körde du 16 bitars timern utan så att timern räknade till 0xFFFF på ungefär fyra millisekunder för att sedan börja om?

Den externa räknaren och triggerkretsen skapar en del möjligheter då det inte kräver att datorn har exakta räknare. Men det blir ju lite mer att bygga.

Min tanke var som jag beskrev att använda input capture funktionen i AVR chippet för att initiera mätningen och att sedan gå över till en busy loop som läser den andra ingången direkt. Datorn är då helt låst tills den får in den andra signalen eller tills man når ett maxvärde och ger upp. Det fungerar också fint utan prescaler för maximal upplösning.


Ja, jag använde int0 för att nollställa och sätta på timer1 i input capture mode. Avbrottet från dennas negativa flank läste sedan ut värde. Jag gjorde inget annat under tiden, men det skall inte spela så stor roll eftersom interrupt-latens maximalt skall variera mellan 1 och 4 cykler. Att busywaita tror jag inte skulle vara ett fall framåt eftersom andra interrupt kan slå under den tiden (ja, man skulle ju iofs kunna stänga av alla interrupt då...) och timer0 overflow-interruptet ställde till det innan jag lyckades stänga av det. Men, även med avbrott avstängda ger busywaiting dessutom antagligen större varians, eftersom man måste exekvera ett antal instruktioner för att kunna avgöra om man har fått negativ flank eller inte. (Dels all loop-kontroll, dels jämförelser och state). Så jag tror det skulle blivit sämre.

Nåväl, 4 cyklers varians är ändå mer än vad jag är riktigt bekväm med. Jag kan ju maximalt tåla 8 cykler om jag vill hålla mig kring 1 m/s (8 cykler är faktiskt tom lite för mycket, eftersom 16 cykler är 2,5 m/s), och 4+4 är ju just åtta. Med extern räknare så slipper jag allt det, och det är dessutom kul! :) Men det blir lite mer att löda, inte tu tal om det.

Nåja, nu är det bara spänningsmatning kvar. Hade tänkt fuska med en linjär regulator jag har liggande, men se det gick inte. Den hade för stor dropout. Så jag tror jag fuskar med en "powerbank" till att börja med (får mäta ripple bara) så får vi se.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 07 okt 2019, 14:28

Den maximala precisionen man får med en extern räknare kan man inte argumentera mot och precisionsmålet måste givetvis vara att felet är mindre än en meter per sekund i alla led.

En andra input capture i AVR chippet skulle förändra mycket men det problemet kan lösas med extern logik eller kanske till och med genom att även koppla signalen till ICP och en pinne för att identifiera vilken källa den kommer från. Men med den latency interrupterna stycks ha så kan det bli svårt att hinna med att se vilken källa det är utan extern logik. Jag tänker hela tiden på felhantering.
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 09 okt 2019, 09:07

Jag satt och lekte lite med EasyEDA på tåget till jobbet och den hade faktiskt alla kretsar jag använder (nästan iaf) så här är en (extremt dålig) ritning över detektor-kretsen och uC:

Schematic_MagnetoSpeed-look-a-like.png


När jag ritade upp den så insåg jag att det ju inte alls behövdes två JK-vippe-kapslar, eftersom den jag använder har två klockingångar, en för varje grind. Men jag har naturligtvis redan lött dit två... Simuleringsprogrammet jag använde hade bara en klock-ingång, och jag mitt ärkenöt kollade ju inte databladet ordentligt innan jag började labba! (Vad lär man sig av det här? Jo kolla först! Vad är det gamla talessättet? Jo, "Remember, months in the lab, can save you hours in the library".

Nåja, jag har bara anslutit matning och en signal, så det går ju att löda loss, men lite surt är det. :oops:

P.S. Jag tror att ritningen överensstämmer med verkligheten, men ger inga garantier. Så rimlighetskolla själv.
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 09 okt 2019, 16:57

Kan det inte vara vettigt med lite hysteres på komparatorn?
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 09 okt 2019, 18:21

Fält skrev:Kan det inte vara vettigt med lite hysteres på komparatorn?


Jo, det är ju den naturliga reflexen, men jag när prövat så är fall-tiden så kort, dvs flanken så brant, och signalen så ren att det inte gör någon skillnad. Dvs det ger inte något direkt.

Ett annat problem är att hysteres kräver återkoppling, och det minskar bandbredden (vill jag minnas, rätta mig gärna om jag har fel), vilket vi inte vill. Här kör jag open-loop, dvs raka rör, för att få så snabbt svar som möjligt. Har jag bara fått en tillräcklig lång flank så räcker det. (Det är bla därför som det är komparator snarare än op-amp i fulkoppling. Den senare är helt enkelt inte snabb nog.)

Hysteres är ju mest användbart när man har långsamma flanker med brus överlagrat. Det är då man riskerar odistinkta till och frånslag med studsar. Men den situationen har vi ju inte här.

Dessutom så sparar jag fyra resistorer... Måste tänka på kostnaden vet du! ;)
Senast redigerad av lasse-a 10 okt 2019, 07:50, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Fält » 09 okt 2019, 23:41

Som du sade, ren reflex.

När du skickar det till klockingången på JK vippan så påverkar inget efter den första pulsen och hysteresen blir överflödig.
Fält
 
Inlägg: 1118
Blev medlem: 21 jan 2016, 15:58

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 10 okt 2019, 07:50

Fält skrev:Som du sade, ren reflex.

När du skickar det till klockingången på JK vippan så påverkar inget efter den första pulsen och hysteresen blir överflödig.


Precis. Har jag bara fått en klockpuls så påverkar inga följande. Utan enda problemet skulle kunna vara att jag får brus som triggar "för tidigt". Men falltiden är ändå så kort att jag inte tror det skall bli något problem. Jag har aldrig sett det i bänk iaf.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 15 okt 2019, 15:12

lasse-a skrev:P.S. Jag tror att ritningen överensstämmer med verkligheten, men ger inga garantier. Så rimlighetskolla själv.


Det var ju det där med att leva som man lär... På min experimentkoppling har jag gjort rätt, och i min simulering gjorde jag rätt; men ritningen är FEL! Och gissa vem som lödde efter ritningen och hur många timmar det tog att hitta...

Det är alltså J-ingången på vippan som skall vara dragen permanent hög, alltså kopplad till Vcc, och K-ingången som skall vara låg/jord/minus. Inte tvärt om... :evil: :wink: Men jag lät mig luras av att de ingångarna på kapseln är K före J.

Nåväl, det var inte enda felet, men det hjälpte inte till när jag fixat och hittat allt annat. Det måste ju f-n funka nu, när allt är rätt?! Bara om man byggt rätt...

Har ingen bild, men allt är ihopsatt och skall funka (ta i trä). Så med lite tur så blir det provskjutning och premiär om någon/några dagar. Sedan så behöver jag skriva riktig programvara, men jag har bestämt mig för funktioner och upplägg, så det behöver inte bli för omfattande. (Famous last words... ;))
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 15 okt 2019, 15:17

Fält skrev:Jag är lite förvånad över att det var så mycket som skiljde mellan mätningarna med den externa interrupten. Även om jag kanske inte tycker att det är rätt metod så trodde jag att det skulle fungera att kompensera för lagget så som du tänkte göra. Man kan ju undra vad den gjorde all den tiden.


Jag tror jag är något på spåren. Det är antagligen serieöverföringen som spökar. När jag körde min externa räknare i bänk så funkade det inte heller alla gånger, förrän jag stängde av all seriekommunikation och bara körde via extern display. Då fick jag helt stabila siffror.

Så trots att seriebiblioteket inte skall mecka med interrupts, dvs använda några, så verkar det som det iaf stänger av interrupts under lång tid. Så lång att man riskerar att missa andra externa interrupt (vilket var vad som i så fall händer i bänk).

Det är iaf min misstanke nu. Den förklarar inte alla observationer (det kan också vara något med matningsspänningen exv.) men utan seriekommunikation så fungerar det stabilt. Med seriekommunikation (över USB) så blir det svajigt.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 16 okt 2019, 19:02

Ja, det är väl bara Fält och jag kvar som är intresserade, men har man börjat så! ;)

Det blir inte bara tjafs om politik här, utan jag har även fått en dag över och byggt klart, och testat! (Nåja, nästan klart).

Här är foto på "mästerverket" (och jag använder det ordet i lös bemärkelse):

1-utsida.jpg


Här insidan:

2-insida.jpg


Jag har inte skrivit någon programvara värd namnet, det återstår (men är relativt enkelt). Så i nuvarande version så har jag bara två funktioner. När man startar apparaten så visar den triggnivån i mV tills man trycker på en knapp. Triggnivån (dvs vilken nivå spänningen på signalen skall nå innan man räknar det som en flank) mäts av arduinon relativt den interna 1.1V spännings-referensen så det blir hyfsad upplösning givet att hela spänningsområdet annars skulle varit 5V (10 bitars ADC, dvs 1024 "steg").

Som ni ser så är monteringen också "mod ghetto", men det var ju grejjen. Skall man göra det igen så är det läge att göra ett riktigt kretskort. På bilden så har ni matningen (kretsen med kyltab) upp till höger. Under den sitter ingången med trimpoten man ställer triggnivån med. Sedan så ser man även JK-vipporna (en kapsel, lite större) och kan precis skymta NAND-grinden. Under tejpen gömmer sig räknarkretsen samt oscillatorn.

Sedan så väntar den på en triggsignal och visar räknarvärdet utan att skala om det till hastighet. När jag mäter i bänk på ca 300 us mellan signalerna så slår det på ett värde på räknaren, dvs en upplösning på 62,5 ns. (Jag skall försöka skatta noggrannheten bättre senare).

Jag tog mig som sagt till skjutbanan, men orkade inte att ta med mig oscilloskopet, så ingen riktig verifiering:

3-bana.jpg


Jag har uppgraderat min sensorskena genom att lägga lite smältlim över lindningarna och magneterna. Hade tänkt epoxi först, men vi skulle ju hålla kostnaden nere? :) Nej, det är ju enklare och smidigare att bara smälta på, och det går ganska enkelt att ta bort och bättra på, så det får duga.

Jag fick följande resultat:

4-resultat.png


Ni får gärna hjälpa till med rimlighetskontroll (eftersom jag som sagt inte kollade med oscilloskopet). Bössan är en Howa 1500 mini action med 20" pipa.

Så, eftersom de jagar på banan imorgon så fick jag lite panikbygga färdigt och hade inte full koll på polariteter osv. men det fungerade på första försöket! Vad är oddsen?

Nu återstår att skriva koden, vilket blir ganska enkelt eftersom jag har inte mindre än åtta knappar att lägga funktionerna på, så inget krångel med det. Avser att spara i EEPROM så att man har serierna kvar även om man stänger av, och sedan så kan man även tanka ut dem via USB-serieporten när man kommer hem som CSV-fil.

Dessutom att presentera vad totalkostnaden blev, vi ville ju komma ner ordentligt, och det blir inte många hundralappar (lite beroende på hur man räknar), samt att mäta/beräkna hur noggrann mätaren blev (både relativt, som jag tycker är det viktiga, och i absoluta termer). Jag återkommer.
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Magnus M » 16 okt 2019, 19:27

Åh jo, nog finns det fler än er som hänger med i tråden :) Däremot ligger tekniksnacket på en nivå där jag inte kan tillföra något, så jag sitter här längst bak i klassrummet och ser på istället. Med stort intresse skall tilläggas :)

Grattis till första fältmässiga prototypen först och främst. Vad gäller GGG-ammon, är den handladdad? Det är höga hastigheter men inte alls omöjligt för en 223 att komma upp i fyrsiffrigt. Så om du vet med dig att laddningen är het så verkar det som rimliga siffror.
Senast redigerad av Magnus M 16 okt 2019, 19:34, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Magnus M
 
Inlägg: 2268
Blev medlem: 10 nov 2015, 20:47
Ort: Uppland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav lasse-a » 16 okt 2019, 19:32

Magnus M skrev:Åh jo, nog finns det fler än er som hänger med i tråden :) Däremot ligger tekniksnacket på en nivå där jag inte kan tillföra något, så jag sitter här längst bak i klassrummet och ser på istället. Med stort intresse skall tilläggas :)


Det var ju iaf trevligt att höra! :) Det kändes iaf lite tomt på åhörare... :)
Användarvisningsbild
lasse-a
 
Inlägg: 930
Blev medlem: 21 jun 2018, 08:19
Ort: Västergötland

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Thjona » 16 okt 2019, 19:42

Precis som Magnus sitter och tittar på och har inget att tillföra, så jag sitter tyst på läktaren.
Kul tråd
Thommy
Thjona
 
Inlägg: 365
Blev medlem: 21 feb 2015, 21:15
Ort: Älmhult

Re: MagnetoSpeed mod ghetto

Inläggav Urpo » 16 okt 2019, 20:18

Samma här. Som elektroingenjör är detta grymt intressant läsning! Bra jobbat!
Användarvisningsbild
Urpo
 
Inlägg: 494
Blev medlem: 22 feb 2011, 12:14
Ort: Stockholm

FöregåendeNästa

Återgå till Projekthörnan

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster