EU nya lagar på kommande!! VIKTIGT!!

Här kan ni skriva saker som inte passar in i någon av de andra forumen. Helst ska det då ha någon relevans med ämnena som diskuteras på forumet.

Moderatorer: taxen, Kari Lindström, potatiskastare, Trond Åsly, mecke, Stefan.K, Ulrik, Fritz Kraut, PerN

EU nya lagar på kommande!! VIKTIGT!!

Inläggav Cridde » 30 nov 2015, 12:06

EU har lagt fram ett nytt lagförslag som de vill ha igenom med kort varsel, EU vill bland annat förbjuda vissa lagliga semi automatiska vapen samt utföra andra åtgärder som gör det krångligare, svårare och säkerligen dyrare för de som vill införskaffa vapen på laglig väg!

Artikel i Svensk Jakt.
http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2015/11/hardare-vapenlagar-foreslas-av-eu/

Lag förslagethttp://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

Artikel på Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21847391.ab

Det måste väl ligga i alla Robsofts medlemmars inresse att stoppa denna lag.

Nedan finner ni en länk till en namninsamling som är emot detta förslag (scrolla ner för svenska)
https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership


Får de igenom denna lag så kan det dessutom öppna upp för ännu hårdare lagar längre fram! Skriv under och dela namninsamlingen överallt ni kan!
Engagera er lite nu istället för att klaga senare och knyta näven i byxfickan när länsman kommer och hämtar era semi automater eller när ni måste ansöka om licens vart 5e år!

Vi jägare och hobbyskyttar är för det mesta laglydiga och ansvarsfulla vapenägare, vi skall nu bli straffade för vad extremister och kriminella gör!
Cridde
 
Inlägg: 17
Blev medlem: 02 sep 2015, 07:12

Re: EU nya lagar på kommande!! VIKTIGT!!

Inläggav ruhler » 30 nov 2015, 14:14

Jättebra att engagera sig i detta, har skickat mail till EU-politikerna och de politiker som är med i Valkretsen med konkreta förslag/bemötande av förslagen som nu föreslås av EU, samt hur det skulle påverka mig/jägarkåren/sjukvård/polismyndigheten/förvaltningsrätten osv. Samt försökt sätta ord på vad jakten och skyttet betyder för mig inom släkt/vänner/naturlivet osv det är fam all min fritid som går till det, det är min livsstil att vara ute i skogen/på skjutbanan, all annan tid går till att röja pass, snickra pass, kalibrera hylsor/ladda och engagera sig i styrelse, inventering osv. Har fått flera svar dock och det är flera som delar mina åsikter så det känns som det finns någon som representerar oss dock så är risken att skaran är liten och att de blir överkörda. Det är SKITVIKTIGT att alla engagerar sig den här gången och inte tänker att aja det löser sig nog, det blir nog inte under min livstid osv. Det är så man skäms när inte ens ens familjemedlemmar/vänner bryr sig, de ska då fan inte komma och gnälla sen när de blir av med allt. Jag har då gjort allt jag kan och det känns ändå inte tillräckligt jag tror risken är stor att det är kört om inte alla ställer sig upp och gör sin röst hörd.

Men detta har nog mörkats lite, inte många handlare, jägare, skyttar vet om vad som händer då det är många som är utanför Internetlivet vore bra om alla handlare fick informationen och kunde ta ställning för det kommer i allra högsta grad påverka dem.
ruhler
 
Inlägg: 675
Blev medlem: 26 maj 2009, 22:00


Återgå till Övrigt

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: simnil, Sjöbban och 2 gäster