Ta upp trångborrnng

Moderatorer: Kari Lindström, potatiskastare

Re: Ta upp trångborrnng

Inläggav Ålandsjanne » 09 okt 2018, 22:57

culot skrev:
Ålandsjanne skrev:Tänker man lite vidare så skulle det vara intressant att se om man skulle få en öppen borrad pipa att skjuta tätare med att göra den gamla vanliga pipan till samma mått som dom moderna overbore mått men lämna choken orörd. Jag skulle kunna testa på min Dubbelauto pipa med kvarts borrning men jag har ännu inte skaffat brotch,bara kollat på Brownells.
MVH Ålandsjanne


Hur tänker du lösa poleringen av hela pipan ? Men åter till din borrning så finns det ett trick och det är sk
" Jug choke " och då använder man sig av ett honverktyg typ för bromsok, och man kör det INNAN choken.
Ett jäkla jobb men det ska funka och Jag har det beskrivet i en bok hemma, De sägs kunna ge upp till IC på en cylinderpip.
Men en orginal IC till en dubbel auto borde du inte röra då dom e ovanliga, fullchokade pipor är bra mycket lättare att hitta
Som du kan Brotcha. Däremot lär din ide om öka innerdiametern ge choke men de piporna är ganska smäckra så du lär inte kunna ta hur mkt som helst, men låt säga 0,10 mm och om din IC har 0,25 i strypning så får du 0,35 vilket nästan är en
light modified, dock skulle jag inte vilja skjuta stål i den sedan


Jag måste erkänna att jag aldrig tänkte på att Dubbelautons IC pipa kan bli lite tunn så den kommer jag inte att experimentera med,den är ju bra som den är,för övrigt så har poliserna här blivit noga med piporna,dom skrev in båda pipornas nummer i min licens. Jag har nog tillgång till lite äldre nästan värdelösa bössor med trånga pipor att experimentera med. Jag tänkte köpa en brotch från Brownells och prova lite. Jag har nog ett honingsverktyg och det funkar också.
MVH Ålandsjanne
Ålandsjanne
 
Inlägg: 1775
Blev medlem: 03 okt 2011, 16:16
Ort: Åland

Re: Ta upp trångborrnng

Inläggav 405 WCF » 10 okt 2018, 06:37

Ett litet tips till trådskaparen:
Köp en ask rullstukade Gyttorp Röda 12/65 laddade med filt och 30g hagel samt en ask Rottweil Special 32g hagel och filtförladdning.
Dessa två patroner skjuter rätt så öppet.
Testa på tavla.
405 WCF
 
Inlägg: 4515
Blev medlem: 23 nov 2004, 18:39
Ort: Norrbotten

Föregående

Återgå till Hagelskytte

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster