Åtelkameratråden

Moderatorer: Fritz Kraut, taxen

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 07 aug 2018, 10:50

Skickar du från ett gmail-konto?
Kolla i så fall din inställningar i gmailkontot att du tillåter mail från "less safe devices". Det är en säkerhetsinställning google införde för några år sedan som kan ställa till det för IP-kameror och annat.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav DonaToni » 07 aug 2018, 11:27

Gblenn skrev:Skickar du från ett gmail-konto?
Kolla i så fall din inställningar i gmailkontot att du tillåter mail från "less safe devices". Det är en säkerhetsinställning google införde för några år sedan som kan ställa till det för IP-kameror och annat.


Vart hittar jag inställningen ”less safe devices” :oops:
Jag provade att ställa in kameran på att skicka mms och det funkade. Men det blir väl dyrt om kameran skickar några mms varje dag.
/Tony
Användarvisningsbild
DonaToni
 
Inlägg: 1074
Blev medlem: 20 apr 2007, 19:36
Ort: Hälsingland

Re: Åtelkameratråden

Inläggav PeterC » 07 aug 2018, 13:18

DonaToni skrev:
PeterC skrev:
DonaToni skrev:Tja!
Jag har köpt en ScoutGuard från Hylte, den som skickar med gprs.
Jag fick den omformaterad då jag inte ville ha Hylte-SIM.

Men det är nåt som strular.
Jag har ett halebop kontantkort med ”surfpengar” på men inte ”ringapengar”. Kortet är registrerat då det går att ringa till och det är inte PIN-låst.
Kameran kan ta bilder både ”manuellt” och ”genast”. Men när jag ska skicka det till min mejl (gmail som Hylte rekommenderade) så står det ”parameter fel”.
Inställningar för gprs är inställt enligt följande:
Server:smtprelay1.telia.com
Port:25
APN:online.telia.se

Allt verkar vara rätt inställt men det är något det stupar i. Någon som vet vad det kan vara?
Jag har ett Halebop-kort i en av mina kameror och fick sätta APN till halebop.telia.se för att det skulle fungera.


Det har jag provat med men det funkar inte. Vad har du ställt in på server och port på? Har pratat med en på Hylte men han hade väl ingen riktig lösning.


Kör smtprelay1.telia.com och port 25 vill jag minnas. Nu är inte just den kameran en Scoutguard, men jag använder Hotmail om det kan göra någon skillnad. Scoutguard stödjer väl SSL, och kör man Gmail ska man kunna använda smtp.gmail.com och port 465.
Senast redigerad av PeterC 07 aug 2018, 16:01, redigerad totalt 1 gång.
/Peter

-----> Formerly known as sako <-----
Användarvisningsbild
PeterC
 
Inlägg: 3078
Blev medlem: 26 jul 2001, 07:28
Ort: Bollnäs

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 07 aug 2018, 15:55

DonaToni skrev:
Gblenn skrev:Skickar du från ett gmail-konto?
Kolla i så fall din inställningar i gmailkontot att du tillåter mail från "less safe devices". Det är en säkerhetsinställning google införde för några år sedan som kan ställa till det för IP-kameror och annat.


Vart hittar jag inställningen ”less safe devices” :oops:
Jag provade att ställa in kameran på att skicka mms och det funkade. Men det blir väl dyrt om kameran skickar några mms varje dag.

Det hittar du inte i kameran utan på gmail inställningar. Googla ”gmail less secure apps” (alltså inte devices, my bad). Men det gäller alltså endast om du använder gmail för att sända från din kamera.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav DonaToni » 07 aug 2018, 16:33

Har fixat det där med less secure apps. Jag får hela tiden upp ”parameter fel” när jag försöker skicka en bild manuellt med gprs. Att skicka mms fungerade då jag provade med mitt ”vanliga” SIM kor där jag förutom surf har pengar.
Jag har nog provat att fylla i det mesta i server, port och APN.
När det gäller APN så borde det inte finnas så många fler alternativ än: online.telia.se och halebop.telia.se.

Kontantkortet är ett halebop jag köpte på macken för 49-: och fyllde på med surf från halebop. Surfen funkar då jag testade kortet i mobilen.

Jag blir tokig på tekniska prylar.
/Tony
Användarvisningsbild
DonaToni
 
Inlägg: 1074
Blev medlem: 20 apr 2007, 19:36
Ort: Hälsingland

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 08 aug 2018, 10:35

Det verkar inte helt lätt att få åtelkameror att funka om man ska döma av alla frågor som dyker upp. Har ingen själv men har hållit på och krångla med IP-kameror hemmavid och ja det kunde definitivt vara enklare!!
Om du postar hela listan på dina inställningar så kanske någon med en likadan kamera kan assistera dig bättre?

En sak dock när det gäller gmail som avsändare är att följande gäller:
mailserver: smtp.gmail.com
port: 465
user: ditt gmail (tex donnatoni@gmail.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
password: ditt password

Antar alltså att du skickar från din gmail (den du nu ändrat inställning för less secure apps). Om du skickar bilderna till samma gmail så blir det alltså så att samma gmailadress ska upprepas på raden för mottagare.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav DonaToni » 08 aug 2018, 14:34

Det enda jag jag kan fylla i för gprs är:
*Server:
*Port:
*APN:
Och inne i mail(gprs) fyller jag i en påhittad mejl för spam och sen min gmail.

Jag har fått min SG 550 typ omformaterad från Hylte då jag inte ville ha Hylte-SIM. Det ska vara om det är något som är knas med gprs av det. Han jag pratade med på Hylte surrade i nåt ”bmc config” :roll: Han tappade mig ganska fort då han började prata i termer som jag int begrip :) Men han trodde inte att jag behövde lägga ner krut på det.

Om jag inte minns alldeles fel så reagerade jag på en sak när jag pluggade in kameran i datorn med USB-kabeln. Jag har för mig att det fanns två mappar där ”DCIM” och kanske något med ”MMS” typ. Kan det vara nåt som fattas där?
/Tony
Användarvisningsbild
DonaToni
 
Inlägg: 1074
Blev medlem: 20 apr 2007, 19:36
Ort: Hälsingland

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 08 aug 2018, 16:08

Ok men jag undrar om det inte är så att det blandas lite inställningar för GPRS/MMS och email.
Här är en steg för steg instruktion som någon gjort vilken verkar rätt vettig. http://www.trampet.se/shop/28238/art90/23793890-4f216d-SG550M8MHD_inst.pdf
Testa att följa denna men ange halebop.telia.se som APN.

Förstår inte riktigt det där med extra mail för spam. Testa först att det funkar med gmail utan att ha flera.

DCIM är foldern på SD-kortet där bilderna sparas, så heter de på telefoner och kameror. Tror inte du hittar problemet där.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Blixten1 » 14 aug 2018, 22:49

Hej

Någon som vet namnet på Hyltes smtp-server?
Blixten1
 
Inlägg: 155
Blev medlem: 16 jun 2012, 20:21
Ort: Västkusten

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Blixten1 » 15 aug 2018, 14:58

Svarar på min egen fråga.
Hylte konfigurerar sina kameror med namnet på smtp-server men även inloggningsnamn och lösenord.
För att hindra att vem som helst skickar mail via deras mailserver så lagras inställningarna i en dat-fil som inte går att läsa i en textläsare.
Med andra ord är det möjligt att få igång internetanslutningen(gprs) i en icke Hylte kamera + hyltesim men man behöver använda Gmail eller annan mailserver för att skicka mail.
Blixten1
 
Inlägg: 155
Blev medlem: 16 jun 2012, 20:21
Ort: Västkusten

Re: Åtelkameratråden

Inläggav AG » 28 sep 2018, 21:27

Någon som har köpt Telia-Sim från I have landed som vet om man behöver aktivera kortet för att det ska funka. Har haft ett i min scoutguard tidigare så inställningarna har ju funkat innan, men när jag bytte till nytt kort så har jag inte fått några mail. Har inte samma storlek på simkorts-porten i mobilen, så jag har inte kunnat testa det. För man kan väl inte "bryta" kortet till en mindre storlek (Nano) och sedan stoppa tillbaka det så att det blir större igen (micro)?
AG
 
Inlägg: 72
Blev medlem: 01 aug 2006, 15:02

Re: Åtelkameratråden

Inläggav älg » 21 okt 2018, 06:31

Edit: Glöm det! Jag är bara morgontrött.
Jag har skaffat en avatar. Nu ska jag bara fixa en signatur!
Användarvisningsbild
älg
 
Inlägg: 866
Blev medlem: 28 maj 2011, 20:35

Re: Åtelkameratråden

Inläggav sigge01 » 22 okt 2018, 07:04

AG skrev:Någon som har köpt Telia-Sim från I have landed som vet om man behöver aktivera kortet för att det ska funka. Har haft ett i min scoutguard tidigare så inställningarna har ju funkat innan, men när jag bytte till nytt kort så har jag inte fått några mail. Har inte samma storlek på simkorts-porten i mobilen, så jag har inte kunnat testa det. För man kan väl inte "bryta" kortet till en mindre storlek (Nano) och sedan stoppa tillbaka det så att det blir större igen (micro)?

Dom senaste ihavelanded korten jag beställde fungerar inte datan på, ansluter till telia men data anslutningen fungerar inte. Har försökt att få dom att skicka nya kort men dom är omöjliga att ha och göra med kan svara på mail en gång sen är det stopp har försökt i 2 månader nu men verkar lönlöst :evil:
Brobacke
Användarvisningsbild
sigge01
 
Inlägg: 310
Blev medlem: 10 nov 2007, 15:39

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 22 okt 2018, 09:40

sigge01 skrev:
AG skrev:Någon som har köpt Telia-Sim från I have landed som vet om man behöver aktivera kortet för att det ska funka. Har haft ett i min scoutguard tidigare så inställningarna har ju funkat innan, men när jag bytte till nytt kort så har jag inte fått några mail. Har inte samma storlek på simkorts-porten i mobilen, så jag har inte kunnat testa det. För man kan väl inte "bryta" kortet till en mindre storlek (Nano) och sedan stoppa tillbaka det så att det blir större igen (micro)?

Dom senaste ihavelanded korten jag beställde fungerar inte datan på, ansluter till telia men data anslutningen fungerar inte. Har försökt att få dom att skicka nya kort men dom är omöjliga att ha och göra med kan svara på mail en gång sen är det stopp har försökt i 2 månader nu men verkar lönlöst :evil:

Om det är så att man måste aktivera kortet i en telefon så kan man absolut göra det även om man måste bryta ut micro eller nanokortet. Gör det bara försiktigt så går det ofta sätta tillbaka i den större "ramen" igen för att sedan stoppa in det i kameran. Sitter det dåligt kan man sätta en bit tejp på baksidan så funkar det. Det finns också "adaptrar" att få från operatörerna. Gå in i en teliabutik och säg att du behöver kunna sätta ett nanokort i en telefon som bara tar stora SIMkort. Men adaptern är egentligen bara en ram med en tunn plasthinna på baksidan som jag har för mig tom är lite klistrig så det ska ligga kvar bra.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav sigge01 » 22 okt 2018, 11:32

Gblenn skrev:
sigge01 skrev:
AG skrev:Någon som har köpt Telia-Sim från I have landed som vet om man behöver aktivera kortet för att det ska funka. Har haft ett i min scoutguard tidigare så inställningarna har ju funkat innan, men när jag bytte till nytt kort så har jag inte fått några mail. Har inte samma storlek på simkorts-porten i mobilen, så jag har inte kunnat testa det. För man kan väl inte "bryta" kortet till en mindre storlek (Nano) och sedan stoppa tillbaka det så att det blir större igen (micro)?

Dom senaste ihavelanded korten jag beställde fungerar inte datan på, ansluter till telia men data anslutningen fungerar inte. Har försökt att få dom att skicka nya kort men dom är omöjliga att ha och göra med kan svara på mail en gång sen är det stopp har försökt i 2 månader nu men verkar lönlöst :evil:

Om det är så att man måste aktivera kortet i en telefon så kan man absolut göra det även om man måste bryta ut micro eller nanokortet. Gör det bara försiktigt så går det ofta sätta tillbaka i den större "ramen" igen för att sedan stoppa in det i kameran. Sitter det dåligt kan man sätta en bit tejp på baksidan så funkar det. Det finns också "adaptrar" att få från operatörerna. Gå in i en teliabutik och säg att du behöver kunna sätta ett nanokort i en telefon som bara tar stora SIMkort. Men adaptern är egentligen bara en ram med en tunn plasthinna på baksidan som jag har för mig tom är lite klistrig så det ska ligga kvar bra.

Korten behöver inte aktiveras bara sätta i kameran, men problemet med dom sista jag fick är att dom inte fungerar varken i kamera eller mobiler och ihavelanded verkar bry sig noll om det :twisted:
Brobacke
Användarvisningsbild
sigge01
 
Inlägg: 310
Blev medlem: 10 nov 2007, 15:39

Re: Åtelkameratråden

Inläggav Gblenn » 22 okt 2018, 15:36

sigge01 skrev:
Gblenn skrev:
sigge01 skrev:Dom senaste ihavelanded korten jag beställde fungerar inte datan på, ansluter till telia men data anslutningen fungerar inte. Har försökt att få dom att skicka nya kort men dom är omöjliga att ha och göra med kan svara på mail en gång sen är det stopp har försökt i 2 månader nu men verkar lönlöst :evil:

Om det är så att man måste aktivera kortet i en telefon så kan man absolut göra det även om man måste bryta ut micro eller nanokortet. Gör det bara försiktigt så går det ofta sätta tillbaka i den större "ramen" igen för att sedan stoppa in det i kameran. Sitter det dåligt kan man sätta en bit tejp på baksidan så funkar det. Det finns också "adaptrar" att få från operatörerna. Gå in i en teliabutik och säg att du behöver kunna sätta ett nanokort i en telefon som bara tar stora SIMkort. Men adaptern är egentligen bara en ram med en tunn plasthinna på baksidan som jag har för mig tom är lite klistrig så det ska ligga kvar bra.

Korten behöver inte aktiveras bara sätta i kameran, men problemet med dom sista jag fick är att dom inte fungerar varken i kamera eller mobiler och ihavelanded verkar bry sig noll om det :twisted:

Hmm, kan det vara att Telia kräver registrering av kontantkort efter att de nya EU-reglerna kring datatrafik inrättades förra året?? Vet att de kräver det för att man ska kunna roama med kortet men de kanske gjort det så att det inte funkar här hemma heller utan registrering??
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav sigge01 » 22 okt 2018, 22:36

Kan prova att registrera ett av korten så får vi se om det funkar.

Skickat från min H8266 via Tapatalk
Brobacke
Användarvisningsbild
sigge01
 
Inlägg: 310
Blev medlem: 10 nov 2007, 15:39

Scout Guard 550

Inläggav vildsvinsarne » 23 okt 2018, 12:25

Hejsan
Har en Scout Guard 550 som går på timer startar 18,00-06,30 , men efter några dygn så stämmer inte tiden den går för sakta 1 timme 20 min ungefär nån som vet varför det blir så , har fått kameran utbytt men samma händer med den nya ....
den skickar till g-mail tiden som står i mailen stämmer men på fotot står de fel , sen startat o stannar den ju fel oxå .... nån som vet va detta beror på ..... Mvh .....
vildsvinsarne
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 17 okt 2018, 13:51

Re: Scout Guard 550

Inläggav Gblenn » 24 okt 2018, 12:53

vildsvinsarne skrev:Hejsan
Har en Scout Guard 550 som går på timer startar 18,00-06,30 , men efter några dygn så stämmer inte tiden den går för sakta 1 timme 20 min ungefär nån som vet varför det blir så , har fått kameran utbytt men samma händer med den nya ....
den skickar till g-mail tiden som står i mailen stämmer men på fotot står de fel , sen startat o stannar den ju fel oxå .... nån som vet va detta beror på ..... Mvh .....

Tiden som står i mailet kan nog ha genererats av mailservern så den borde nog stämma. Men det är ju skumt att du får exakt samma problem på två olika enheter. Är du helt säker på att du inte fick tillbaka samma kamera??
Ofta sitter ett batteri på kretskortet som ska hålla igång några interna funktioner även om enheten blir strömlös, tex klockan. Om du kan och vågar öppna kameran så skulle jag bytt ut det batteriet för att se om det kan lösa problemet? Det ska vara ett platt batteri av typen CR2032 eller liknande, men kolla först vad det är. I värsta fall har man lött fast det men det brukar gå att få till även det.
Gblenn
 
Inlägg: 1314
Blev medlem: 20 aug 2015, 15:21

Re: Åtelkameratråden

Inläggav AG » 26 okt 2018, 22:19

sigge01 skrev:Kan prova att registrera ett av korten så får vi se om det funkar.

Skickat från min H8266 via Tapatalk


Funkade det? Jag har testat att registrera men det funkar inte för mig. Vad finns det mer för billiga alternativ som funkar med Hyltes Scout Guard?
AG
 
Inlägg: 72
Blev medlem: 01 aug 2006, 15:02

FöregåendeNästa

Återgå till Jaktutrustning och tillbehör

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst