Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: taxen, Fritz Kraut

Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav Giobbi » 19 nov 2018, 20:50

Hej!

Har en fin sida från en sugga. Ska försöka hitta någon som kan röka det runt Göteborg. Troligen hittar jag ingen, vad kan man hitta på då? Tips?

Med vänlig hälsning,

P
FridykningsVM 2017 Silver
2017 svensk rekord - 72m. Så här såg det ut - https://www.youtube.com/watch?v=TVF04LDovOQ
Söker grisjakt! Har rådjursjakt.
Användarvisningsbild
Giobbi
 
Inlägg: 4772
Blev medlem: 06 jan 2012, 23:05
Ort: Göteborg

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav Eastwood » 19 nov 2018, 21:40

Pavlaks chark på Frölunda Torg tog iaf tidigare emot vilt för rökning, hör med dem.

Alternativt rimma det och varmrök på klotgrill.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk
Senast redigerad av Eastwood 19 nov 2018, 21:42, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Eastwood
 
Inlägg: 1168
Blev medlem: 15 mar 2010, 19:41
Ort: Halland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav rajonbh » 19 nov 2018, 21:42

Lägg det i saltlag och kör själv på grillen annars. Blir supergott men en hel sida kan bli trångt.
Lägg i form och indirekt värme i ca 2h (~200°). Ta därefter bort svålen och grilla på direkt värme i ett par minuter på båda sidor. Finns inte mycket som är godare :)

Brukar köra saltlag på 10% (gillar salt fläsk) och 4% socker. Räkna ca 1cm/dygn. Jag kör samma lag till rökning.
Användarvisningsbild
rajonbh
 
Inlägg: 704
Blev medlem: 10 nov 2008, 10:38
Ort: Småland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav Giobbi » 20 nov 2018, 10:40

Eastwood skrev:Pavlaks chark på Frölunda Torg tog iaf tidigare emot vilt för rökning, hör med dem.

Alternativt rimma det och varmrök på klotgrill.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk


Tack! Ska kollas upp.
FridykningsVM 2017 Silver
2017 svensk rekord - 72m. Så här såg det ut - https://www.youtube.com/watch?v=TVF04LDovOQ
Söker grisjakt! Har rådjursjakt.
Användarvisningsbild
Giobbi
 
Inlägg: 4772
Blev medlem: 06 jan 2012, 23:05
Ort: Göteborg

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav Canta » 20 nov 2018, 19:15

Är väl alldeles för fuktigt i Götet annars salta, torka o lättröka. Tar ca 3 mån att torka i det fria men måste vara torrt. Kallt ok för saltet håller emot. Ger iaf. jättegod pancetta när allt stämmer. Kanske finns nån släkting i typ Arvidsjaur .....
Användarvisningsbild
Canta
 
Inlägg: 7571
Blev medlem: 07 sep 2008, 14:07
Ort: Uppland

Re: Vildsvinssidfläsk, röka? Rimma?

Inläggav Eastwood » 20 nov 2018, 20:18

Fukten löser man genom att bygga ett mognadsskåp av ett gammalt kylskåp och lite delar från Kjell o Co. Håller på att sätta ihop ett sådant själv för framtida charkuteri äventyr.

Skickat från min SM-A320FL via Tapatalk
Användarvisningsbild
Eastwood
 
Inlägg: 1168
Blev medlem: 15 mar 2010, 19:41
Ort: Halland


Återgå till Jägarkäk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst