Chili

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: taxen, Fritz Kraut

Chili

Inläggav Dansken » 19 okt 2012, 11:29

Bild
1pkt älgfärs, 1 pkt rådjurfärs och ett pkt vildsvinsfärs
Röda peppar, championer, bacon, lök, krossad tomat, bönor och askens innehål- då är man i branchen :D
.30-06 - 113 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13943
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Chili

Inläggav kenneth » 19 okt 2012, 11:53

Chilli inehåller inte:
tomater
vita bönor
gul lök
köttfärs
(champinioner)
;)

http://www.hornfeldt.se/chili
Senast redigerad av kenneth 19 okt 2012, 12:28, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
kenneth
 
Inlägg: 6229
Blev medlem: 06 jul 2003, 19:08
Ort: Dalmas i exil

Re: Chili

Inläggav Gwlyddyn » 19 okt 2012, 12:14

kenneth skrev:Chilli inehåller inte:
tomater
vita bönor
gul lök
köttfärs


Precis vad jag tänkte skriva. Det där är ingen chili. Det är.. En köttfärsgryta?
Användarvisningsbild
Gwlyddyn
 
Inlägg: 2387
Blev medlem: 22 maj 2012, 14:45

Re: Chili

Inläggav ozzian » 19 okt 2012, 13:42

kenneth skrev:Chilli inehåller inte:
tomater
vita bönor
gul lök
köttfärs
(champinioner)
;)

http://www.hornfeldt.se/chili

Är det förbjudet med röda kidneybönor?
O sen spyr jag om jag ser en flaska tokillyou går det med bara bärs istället?
Sympatiserar med dom som hoppat av eftersöksuppdragen!
En merkeldrilling o en Vorsteh vad mer kan man önska?
ozzian
 
Inlägg: 5662
Blev medlem: 20 nov 2007, 23:46
Ort: uppvidinge/småland

Chili

Inläggav Skogsmannen » 19 okt 2012, 13:50

Chili består grovt sett av hackat kött, chili, lite salt och spiskummin.
Skogsmannen
 
Inlägg: 10639
Blev medlem: 23 nov 2008, 16:37

Re: Chili

Inläggav Bahm » 19 okt 2012, 18:35

Skogsmannen skrev:Chili består grovt sett av hackat kött, chili, lite salt och spiskummin.


Nää ..
Detta är är ren chili ..
:mrgreen:

IMG_06701.JPG
Du har inte de rättigheter som krävs för att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Se en möjlighet i varje svårighet istället för en svårighet i varje möjlighet.
Användarvisningsbild
Bahm
 
Inlägg: 1234
Blev medlem: 30 sep 2006, 17:29
Ort: Bra stad. Bohuslän

Re: Chili

Inläggav Dansken » 20 okt 2012, 16:15

I landet lagon ska man naturligtvis göra enligt instruktionerna, och som magister'n har sagt man ska göra. Man tar av sig mössan och bugar respektfullt när prästfan kommer. Man följer länsmans instruktion, och gör snällt som mamma har sagt, för så har man alltid gjort..
På Carroll Shelby's ask står att man kan tillsätta lök, tomat och bönor eller göra chilin enligt sin egen smak.
Men inte i Sverige inte...

Bild

Snart säger någon som håller på med hjulförsedda Franska folieformar att Mr Shelby inte visste nåt om bilar heller :mrgreen:
.30-06 - 113 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13943
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Chili

Inläggav Gardh » 20 okt 2012, 19:09

Dansken: PK och jag-vet-bäst poliser är nog de största yrkeskategorierna i Sverige idag. Verkar inte krävas någon speciell utbildning för att få jobbet heller!
Jag tycker att det ser gott ut, och ska se om jag inte hittar ovan nämnda chili blandning på nästa sväng. Verkar inte som dom äter sånt i San Francisco även om var och varannan man mötte på gatan var av Mexikanskt ursprung.

Smaklig spis!
Gardh
 
Inlägg: 26
Blev medlem: 23 jun 2010, 02:00

Re: Chili

Inläggav fox1 » 21 okt 2012, 00:11

Just så som du beskriver din chili, så gör jag min med och jag brukar ha i både bönor och linser för att få ut mer mat av ett storkok. Hur mycket chilli man vill ha i det e smaksak. Jag gillar riktig hetta i maten, bjöd in en jaktkompis på middag för ett par årsedan. Hade inte kryddat så mycket tyckte jag,men han tog 2 skedar och va gråtfärdig. Köpte några flaskor habanero salsa från mexico och den va med i grytan. Den salsan är märkt exxxtra picante :twisted:
No gun No fun.

Tikka T3 hunter 308W zeizz 3-12*56 bel
Sako vixen 222Rem,zeizz 3-12*56 bel
Merkel drilling 12,12-70 & 6,5-55
Eskort magnum 12/76
Savage 22lr
fox1
 
Inlägg: 853
Blev medlem: 23 aug 2008, 21:50

Re: Chili

Inläggav Peter V-botten » 21 okt 2012, 19:46

http://www.hornfeldt.se/chili

Gör receptet ovan och ni gör aldrig en annan chili :)

Kan vara lite knepigt att få tag på de olika chilifrukterna men får man inte tag i någon av dom så funkar det i allafall,
Peter V-botten
 
Inlägg: 340
Blev medlem: 16 jan 2008, 15:41

Re: Chili

Inläggav Dansken » 21 okt 2012, 19:51

Floyd tog var han hade- samt "a slurk of the local red".. då och då...
Det gick bra det med :D
Dessutom stoppar jag precis så många bönor i MIN chili som jag känner för....
.30-06 - 113 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13943
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Chili

Inläggav tecno » 21 okt 2012, 19:54

Dansken skrev:Bild
1pkt älgfärs, 1 pkt rådjurfärs och ett pkt vildsvinsfärs
Röda peppar, championer, bacon, lök, krossad tomat, bönor och askens innehål- då är man i branchen :D



Ser smaskigt ut, och det är rätt ingredienser dvs man tager vad man haver och drar ihop grytan.
mvh tecno

Tikka T3 Sp+RCC Carbon 50S+IOR 3,5-18x50

Projekttrådar:
DS sida/sida ala tecno >>bygge i 9.3x57RSE<<
Hos mig köper du Dolphin Partmaster CAD/CAM
Användarvisningsbild
tecno
 
Inlägg: 5546
Blev medlem: 21 nov 2006, 20:27
Ort: Sparreholm / Sörmland

Re: Chili

Inläggav jotho » 21 okt 2012, 22:04

Vill man ha bönor, tomat och lök i sin chili så skall man absolut ha det. Vill man ha lingon till så skall man ha det också, mat är ju en fråga om tycke och smak och tråden hette ju faktiskt inte "Traditionell texas-chili".
Jag är själv kock och visst är det inte så man gör en klassisk chili men mat handlar endast om tycke och smak. Blir så jävla trött på fyrkantiga traditionalister som beter som om man hade våldtagit påven bara för att man alternerat ett klassiskt recept för att passa smaken eller kylskåpet bättre.
Såg skitgott ut, men som någon skrev. Har du tid och lust så bör du testa den klassiska varianten någon gång också, den är ruggigt god den med.
Att fela är mänskligt, att skylla på andra är politik.
Användarvisningsbild
jotho
 
Inlägg: 523
Blev medlem: 30 aug 2011, 21:31

Re: Chili

Inläggav biggamehunter » 26 okt 2012, 08:50

Dansken skrev:Bild
1pkt älgfärs, 1 pkt rådjurfärs och ett pkt vildsvinsfärs
Röda peppar, championer, bacon, lök, krossad tomat, bönor och askens innehål- då är man i branchen :D


Ser riktigt gott ut Dansken!
Lite hackad gul lök och riven Västerbotten på toppen, ett gott surdegsbröd och en Wisby Pils till!!!! :D :D :D
Men köttet då? (Den alltid återkommande frågan när man jagat utanför landets gränser!)
Användarvisningsbild
biggamehunter
 
Inlägg: 41
Blev medlem: 01 jul 2004, 13:37
Ort: Skåne, Sweden

Re: Chili

Inläggav DrNinja » 26 okt 2012, 09:30

Betyder detta att det är dags för NRA-fest i Hällabrottet snart? :P
Vargar - Skjut dom eller krama dom, men tjata inte så förbannat om dom!

Bild
Användarvisningsbild
DrNinja
 
Inlägg: 2038
Blev medlem: 31 jul 2007, 09:27
Ort: Pennybridge City

Re: Chili

Inläggav Dräparn » 05 jan 2013, 05:33

Dansken skrev:Bild
1pkt älgfärs, 1 pkt rådjurfärs och ett pkt vildsvinsfärs
Röda peppar, championer, bacon, lök, krossad tomat, bönor och askens innehål- då är man i branchen :D



Du det där såg sjukt gott ut. Vart knappt nå hungrig alls nu :cry:
.22lr Ruger 10/22 takedown 2-7*36
Husquvarna sbs kal 12/70 coachgun
870 remington police kal 12/76
257 WBY Viper vortex 6-24*50
340 WBY väntar på optik
460 WBY nightforce 1,75-6*42
Användarvisningsbild
Dräparn
 
Inlägg: 129
Blev medlem: 25 maj 2011, 11:48

Re: Chili

Inläggav DrNinja » 07 jan 2013, 12:49

Och den stora frågan kvarstår fortfarande; När får vi smaka?? :?:
Vargar - Skjut dom eller krama dom, men tjata inte så förbannat om dom!

Bild
Användarvisningsbild
DrNinja
 
Inlägg: 2038
Blev medlem: 31 jul 2007, 09:27
Ort: Pennybridge City

Re: Chili

Inläggav parusen » 08 jan 2013, 23:17

SUGEN!

Var är det serverat??
Å vem tar med sig gammeldansk? Det är en (oväntat) goding till Chilli :shock:

/Aders
Med ett schysst järnrör kan man slå världen med häpnad

/Sako 30-06
/Tikka 12 + 7*57R
/BRNO 453
/Beretta 682
Hva 1640 270 win och 346 och 254
Användarvisningsbild
parusen
 
Inlägg: 231
Blev medlem: 12 okt 2007, 12:49
Ort: Vänersborg

Chili Judging Contest

Inläggav Dansken » 22 sep 2013, 17:34

Chili Judging Contest

CHILI JUDGING CONTEST: A Texas Chili Contest - If you can read this whole
story without laughing then there's no hope for you. **Note: Please take
time to read this slowly. If you pay attention to the first two judges, the
reaction of the third judge is even better. For those of you who have lived
in Texas, you know how true this is. They actually have a Chili Cook-off
about the time Halloween comes around. It takes up a major portion of the
parking lot at the city park. The notes are from an inexperienced Chili
taster named Frank, who was visiting from Canada.

Frank: "Recently, I was honored to be selected as a judge at a chili
cook-off. The original person called in sick at the last moment and I
happened to be standing there at the judge's table asking for directions to
the Coors Light truck, when the call came in. I was assured by the other two
judges (Native Texans) that the chili wouldn't be all that spicy and,
besides, they told me I could have free beer during the tasting, so I
accepted."

The scorecards from the event:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 1 Mike's Maniac Mobster Monster Chili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- A little too heavy on the tomato. Amusing kick.
Judge # 2 -- Nice, smooth tomato flavor. Very mild.
Judge # 3 -- (Frank) Holy crap, what the heck is this stuff? You could
remove dried paint from your driveway. Took me two beers to put the flames
out. I hope that's the worst one. These Texans are crazy.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 2 Arthur's Afterburner Chili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- Smoky, with a hint of pork. Slight jalapeno tang.
Judge # 2 -- Exciting BBQ flavor, needs more peppers to be taken seriously.
Judge # 3 -- Keep this out of the reach of children. I'm not sure what I'm
supposed to taste besides pain. I had to wave off two people who wanted to
give me the Heimlich maneuver. They had to rush in more beer when they saw
the look on my face.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 3 Fred's Famous Burn Down the Barn Chili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- Excellent firehouse chili. Great kick. Needs more beans.
Judge # 2 -- A beanless chili, a bit salty, good use of peppers.
Judge # 3 -- Call the EPA. I've located a uranium spill. My nose feels like
I have been snorting Drano. Everyone knows the routine by now. Get me more
beer before I ignite. Barmaid pounded me on the back, now my backbone is in
the front part of my chest. I'm getting crap-faced from all of the beer.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 4 Bubba's Black Magic
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- Black bean chili with almost no spice. Disappointing.
Judge # 2 -- Hint of lime in the black beans. Good side dish for fish or
other mild foods, not much of a chili.
Judge # 3 -- I felt something scraping across my tongue, but was unable to
taste it. Is it possible to burn out tastebuds? Sally, the barmaid, was
standing behind me with fresh refills. That girl is starting to look
HOT...just like this nuclear waste I'm eating! Is chili an aphrodisiac?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 5 Linda's Legal Lip Remover
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- Meaty, strong chili. Cayenne peppers freshly ground, adding
considerable kick. Very impressive.
Judge # 2 -- Chili using shredded beef, could use more tomato. Must admit
the cayenne peppers make a srong statement.
Judge # 3 -- My ears are ringing, sweat is pouring off my forehead and I can
no longer focus my eyes. I farted and four people behind me needed
paramedics. The contestant seemed offended when I told her that her chili
had given me brain damage. Sally saved my tongue from bleeding by pouring
beer directly on it from the pitcher. I wonder if I'm burning my lips off.
It really makes me mad that the other judges asked me to stop screaming. The
heck with those rednecks.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 6 Vera's Very Vegetarian Variety
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- Thin yet bold vegetarian variety chili. Good balance of spices
and peppers.
Judge # 2 -- The best yet. Aggressive use of peppers, onions, and garlic.
Superb.
Judge # 3 -- My intestines are now a straight pipe filled with gaseous,
sulfuric flames. I crapped myself when I farted and I'm worried it will eat
through the chair. No one seems inclined to stand behind me except that girl
Sally. She must be crazier than I thought. Can't feel my lips anymore. I
need to wipe my butt with a snow cone.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 7 Susan's Screaming Sensation Chili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- A mediocre chili with too much reliance on canned peppers.
Judge # 2 -- Ho hum, tastes as if the chef literally threw in a can of chili
peppers at the last moment. **I should take note that I am worried about
Judge # 3. He appears to be in a bit of distress as he is cursing
uncontrollably.
Judge # 3 -- You could put a grenade in my mouth, pull the pin, and I
wouldn't feel a thing. I've lost sight in one eye, and the world sounds like
it is made of rushing water. My shirt is covered with chili which slid
unnoticed out of my mouth. My pants are full of lava like stuff to match my
shirt. At least during the autopsy, they'll know what killed me. I've
decided to stop breathing, it's too painful. The heck with it; I'm not
getting any oxygen anyway. If I need air, I'll just suck it in through the
4-inch hole in my stomach.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chili # 8 Tommy's Toe-Nail Curling Chili
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Judge # 1 -- The perfect ending, this is a nice blend chili. Not too bold
but spicy enough to declare its existence.
Judge # 2 -- This final entry is a good, balance chili. Neither mild nor
hot. Sorry to see that most of it was lost when Judge # 3 passed out, fell
over and pulled the chili pot down on top of himself. Not sure if he's going
to make it. Poor fella, wonder how he'd have reacted to really hot chili.
.30-06 - 113 Years young- Still going strong..
A Man's Got to Know his Limitations
Clint Eastwood
Avatarbild: copyright fotograf Rikako Fujita..
Användarvisningsbild
Dansken
 
Inlägg: 13943
Blev medlem: 10 mar 2006, 14:49
Ort: Gnällbältet

Re: Chili

Inläggav Mattias_R » 22 sep 2013, 18:34

Ligger för stunden sjuk och det gör ont i huvudet som f*n att hosta eller nysa. Att skratta gjorde inte gott det heller, inga fler bra historier nu. aj aj aj :lol:
För beställning av handtag och skyddshylsor till quad eller annat vapen maila till: Quadparts (at) telia.com

Riksjägarna, för oss som jagar med bössan och törs välja själv.
Användarvisningsbild
Mattias_R
 
Inlägg: 17492
Blev medlem: 03 mar 2006, 01:02

Nästa

Återgå till Jägarkäk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster