Spickekorv

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: Fritz Kraut, taxen

Spickekorv

Inläggav taison » 05 maj 2011, 20:04

Finns det någon där ute som har recept på spickekorv, med eller utan viltkött och vilket fjälster är bäst? Älskar denna korv, funderar på att prova röka den lite åxå.

Mvh Mats N Lysekil
Användarvisningsbild
taison
 
Inlägg: 56
Blev medlem: 06 jan 2010, 12:02
Ort: Lysekil

Re: Spickekorv

Inläggav Blaser338 » 13 jun 2011, 00:26

O ja så go den är

http://metrobloggen.se/matbloggen/spickekorv/

Köper gärna en rökt av dig för att prova det :)
Blaser R93 Luxus, Blaser R93 Offroad Professional.
Pipor: 22lr,222Rem,6,5x55,30-06,338WM,416RM,458WM
Blaser BBF 95 Kombi kaliber 12/76 o 30-06
Simson Suhl Bock
Zeiss: Varipoint 1,5-6x42, 2,5-10x50, Victory 3-12x56, Meopta 3-12x50, SuB 4-16x50
Walther55
Blaser338
 
Inlägg: 5578
Blev medlem: 11 jul 2008, 18:00
Ort: SKÅNE

Re: Spickekorv

Inläggav TEX » 13 jun 2011, 06:15

3 kg fläskfärs
1 kg oxkött
½ kg kokt potatis
5 dl kokt kall mjölk
2½ msk salt
3 msk finhackad gul lök
1 tsk vitpeppar
1 tsk ingefära
Omk 4 meter starka rakskinn
Beredning : potatisen kokas dagen innan , mjölken likaså och låt stå kallt över natten .
Fläsk- och ox kött mals 4 ggr ; sista ggn tas potatisen med . Massan blandas med kryddorna och arbetas väl i ca 30 min . då späds mjölken i , lite i sänder , och bearbetningen av smeten fortsätter i 30 min . Avsmaka !
Stoppa mycket hårt i skinnen .
Efter torrsaltningen eller efter att ha legat i saltlag hängs korven upp att torka , äts spicken eller så kan den rökas lätt till bräck-korv
TEX
 
Inlägg: 194
Blev medlem: 19 mar 2011, 17:55


Återgå till Jägarkäk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster