Brunt skämt i frysen?

Dela med er av era kulinariska upplevelser

Moderatorer: Fritz Kraut, taxen

Brunt skämt i frysen?

Inläggav Mourten » 29 jan 2019, 19:28

Jag har fått lite problem, jag har när jag tinat kött fått typ som brunaktig hinna och lite dålig lukt, först trodde jag de bara var ett specifikt vildsvin men idag tinade jag två st ryggfile från hare och de va lite samma sak.
Så jag kasserar alltid köttet när de blir så här då lukten e lite skum, skämd kanske?

Jag har aldrig haft problemet tidigare så frågan är varför?

Slaktar och styckar själv hemma men med plast handskar etc, jag vakuum förpackar allt kött och fryser de i min frysbox.

Kan de va nån bakterie från mitt slakteri/garage eller är de fel temp i frysen?
De bruna är endast nån mm tjock så går å skära bort och bara de som luktar men vill ju inte sänka hela familjen i magont.

Några idéer eller någon som upplevt samma?
Mourten
 
Inlägg: 19
Blev medlem: 10 jan 2016, 14:56

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav Anders Ö » 29 jan 2019, 20:10

Mourten skrev:Jag har fått lite problem, jag har när jag tinat kött fått typ som brunaktig hinna och lite dålig lukt, först trodde jag de bara var ett specifikt vildsvin men idag tinade jag två st ryggfile från hare och de va lite samma sak.
Så jag kasserar alltid köttet när de blir så här då lukten e lite skum, skämd kanske?

Jag har aldrig haft problemet tidigare så frågan är varför?

Slaktar och styckar själv hemma men med plast handskar etc, jag vakuum förpackar allt kött och fryser de i min frysbox.

Kan de va nån bakterie från mitt slakteri/garage eller är de fel temp i frysen?
De bruna är endast nån mm tjock så går å skära bort och bara de som luktar men vill ju inte sänka hela familjen i magont.

Några idéer eller någon som upplevt samma?


Låter som lite frystorkat...
Har du vanliga plastpåsar så är det svårt att få ut all luft så köttet torkar och oxiderar lite på ytan ...., tror inte det är farligt , och om du skär bort ytan så blir det nog finemang.

Investera i en vacumpack :idea:
EGNA undersökningar är bättre än andras teorier.
Alternativa Lösningas Mästare.... ;-)
Stöd/Swish'aTobias-TikkaTac1-Lindgren +46730677860

Plåtbiten video . Sök på Plåtbiten/Rävpipa på youtube.
Vill ni köpa Rävpipa, Plåtbiten, så skicka ett PM A.Ö
Användarvisningsbild
Anders Ö
 
Inlägg: 5862
Blev medlem: 31 jan 2002, 21:01
Ort: Hagsta Sweden Född 69

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav Fred » 29 jan 2019, 23:53

Jepp, "hyvla" bort ytan runtom med en vass kniv så funkar det säkert!
/F
Fred
 
Inlägg: 634
Blev medlem: 18 aug 2003, 16:02

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav potatiskastare » 30 jan 2019, 00:50

Har du nån bild?
Bleifrei – profitieren statt diskutieren
Brenneke
Användarvisningsbild
potatiskastare
Moderator
 
Inlägg: 10284
Blev medlem: 12 nov 2002, 21:37
Ort: Västergötland

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav Mourten » 30 jan 2019, 06:03

Jag har vakuum packare proffs modell typ.
Jag tror inte de är frost bränt IOM att de luktar illa.

Kan va att de bara är de bruna som luktar illa men jävla osmakligt om man måste hyvla en helt köttbit runt om.
Ska försöka fixa bild.

Jag tänker att de är nån bakterie som börjat växa under mörning som jag inte sett å eller nåt
Mourten
 
Inlägg: 19
Blev medlem: 10 jan 2016, 14:56

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav Anders Ö » 30 jan 2019, 06:59

Ok .
Då kan du bortse från mitt förslag ovanför ...

Lukt och smak sitter ofta ihop... , och särskillt minnet av den... tror inte du kommer njuta av detta kött även om det skulle vara så att det är bakteriellt ofarligt...
EGNA undersökningar är bättre än andras teorier.
Alternativa Lösningas Mästare.... ;-)
Stöd/Swish'aTobias-TikkaTac1-Lindgren +46730677860

Plåtbiten video . Sök på Plåtbiten/Rävpipa på youtube.
Vill ni köpa Rävpipa, Plåtbiten, så skicka ett PM A.Ö
Användarvisningsbild
Anders Ö
 
Inlägg: 5862
Blev medlem: 31 jan 2002, 21:01
Ort: Hagsta Sweden Född 69

Re: Brunt skämt i frysen?

Inläggav Fred » 31 jan 2019, 23:43

Om inte påsarna har vac-släpp och om det verkar gälla flera produkter funderar jag på om frysen kan ha varit strömlös/tinad och återstartad?
Isåfall bör man vara försiktig. Annars står jag fast vid min "hyvla in till friskt kött"-tes... 8)
/F
Fred
 
Inlägg: 634
Blev medlem: 18 aug 2003, 16:02


Återgå till Jägarkäk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst